Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10800

ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
ΚΚΕ: Ενιαία η επίθεση στους λαούς

Οι κινητοποιήσεις εργαζομένων και μαθητών στη Γαλλία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στην Κοινωνική Ασφάλιση επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του εναντίον της εργατικής τάξης είναι ενιαία, ίδια στην Ελλάδα και στη Γαλλία, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε έχουν ελλείμματα και χρέος υψηλά, είτε όχι, με στόχο τη στήριξη των μονοπωλίων, φορτώνοντας τις συνέπειες της κρίσης στα λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  10

ΑΠΑΤΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ με χρηματοδότηση των επιχειρηματιών
  • ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να δώσει απάντηση. Με την οργάνωση του αγώνα και την ψήφο του. Δεν πρέπει η ψήφος του να πάει χαμένη, να είναι άσφαιρη. Πρέπει να πάει εκεί που φοβάται το σύστημα: Στο ΚΚΕ, στη «Λαϊκή Συσπείρωση»
  • ΠΑΜΕ: Οργάνωση στα συνδικάτα, πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων
  • ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ: Είναι μέτρα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου
  • Προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, γενναίας χρηματοδότησης της μεγάλης εργοδοσίας, νέα υπονόμευση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων παρουσίασε ο πρωθυπουργός ως πολιτική αντιμετώπισης της ανεργίας.
  • Είναι μεγάλο ψέμα ότι οι απώλειες των εργαζομένων είναι προσωρινές και ότι η κυβέρνηση θα τις αποκαταστήσει. Τα μέτρα που πάρθηκαν είναι κρατικές πολιτικές υπέρ της πλουτοκρατίας. Είναι μεγάλο ψέμα ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους ανέργους. Δίνει ζεστό χρήμα στη μεγάλη εργοδοσία.
  • Είναι μεγάλη απάτη ότι με το δήθεν νέο μοντέλο οικονομίας θα βρουν δουλειά οι εργαζόμενοι και θα πάψουν οι επιχειρηματίες να είναι κρατικοδίαιτοι. Η κυβέρνηση παρέχει ζεστό χρήμα στην πλουτοκρατία και φθηνή εργατική δύναμη. Αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης και είναι το καπιταλιστικό.

ΣΕΛ.  6  -  9

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στην κάλπη να μην πάει χαμένη η εμπειρία του λαού

Πιστεύουμε ότι δε θα πάει χαμένη η εμπειρία του λαού και δε θέλουμε μέχρι την κάλπη να πάει καμία ψήφος χαμένη, τόνισε, μεταξύ άλλων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συγκέντρωση των Οργανώσεων των ΑΕΙ - ΤΕΙ του Κόμματος και της ΚΝΕ, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.


ΣΕΛ.  3

Κάλπικο δίλημμα

«Το δίλημμα για τη χώρα είναι αν θα συνεχίσουμε το έργο της σωτηρίας και της αναμόρφωσης της χώρας ή αν θα πάμε πίσω, στην παρακμή της φαυλότητας, της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και της πελατειακής σπατάλης. Δηλαδή, σε όλα αυτά τα φαινόμενα που ξέρουμε ότι είναι η βάση αυτής της κρίσης», είπε προχτές ο πρωθυπουργός. Κάλπικο δίλημμα. Η κρίση δεν οφείλεται στη φαυλότητα, στην πελατειακή σπατάλη (έργα των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι για να έχουν κομματική πελατεία εργαζόμενους εξαχρειώνοντάς τους), ούτε στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου (αυτόν τον πούλησαν στους ιδιώτες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ). Είναι κρίση υπερσυσσώρευσης του κεφαλαίου, λόγω υπερκερδοφορίας, που ενίσχυσαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Το πραγματικό δίλημμα είναι: «Θα πτωχεύσει ο λαός ή η πλουτοκρατία;». Η σωτηρία που λέει ο πρωθυπουργός είναι των επιχειρηματιών με πτώχευση του λαού. Στο χέρι του λαού είναι να πτωχεύσει το κεφάλαιο. Με ταξικούς αγώνες, με πολιτικό τσάκισμα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.


Συνέντευξη του ΚΚΕ στο Πέραμα σήμερα για την ανεργία

Στο Πέραμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενωσης Ποντίων Περάματος (Λ. Ειρήνης 211) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, η συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με θέμα τις θέσεις του Κόμματος για την ανεργία. Το ΚΚΕ επιλέγει την εργατούπολη του Περάματος με τα ερημωμένα καρνάγια της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, προβάλλοντας την ανάγκη ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, με αιτήματα κόντρα στην πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου, αλλά και την οριστική διέξοδο στο πρόβλημα.



ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
Αποσιωπούν συνειδητά τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

ΣΕΛ.  11
Προβοκάτσιες κατά του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Υπόκλιση στους μεγαλοεπιχειρηματίες

ΣΕΛ.  22
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟ
Εγκληματικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την Ικαρία

Εναν 34χρονο νεκρό και βιβλικές καταστροφές προκάλεσαν οι πλημμύρες στην Ικαρία που έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι εγκληματικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που έχουν εγκαταλείψει το νησί χωρίς ίχνος έργων υποδομής και τους δήμους χωρίς δυνατότητες αντιμετώπισης των προβλημάτων, ενίσχυσαν τις τεράστιες ζημιές για τους ανθρώπους του μόχθου, αφού η αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού είναι ανύπαρκτη.


ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ