Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10801

ΕΞΑΠΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
Στις εκλογές ισχυρό χαστούκι από το λαό στα κόμματα του ευρωμονόδρομου
  • Προκλητικές διαστάσεις αποκτά η επιχείρηση εξαπάτησης του λαού από την κυβέρνηση μπροστά στις εκλογές ενώ ετοιμάζει νέο καταιγισμό βάρβαρων και προαποφασισμένων μέτρων.
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση πυροβολεί τα δικαιώματα και τη συνείδηση του λαού, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη του και γι' αυτό πρέπει να δεχτεί και αυτή και τα άλλα κόμματα της ΕΕ ένα ισχυρό χαστούκι στις εκλογές.

ΣΕΛ.  16  -  17

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ προστασίας των ανέργων

Κόντρα στην επιδότηση του κεφαλαίου από την κυβέρνηση

  • Κανένα κόμμα, πλην του ΚΚΕ, δε βάζει στο πρόγραμμά του την κατάργηση της ανεργίας. Θα τους τραβήξουν τα αυτιά οι επιχειρηματίες, αφού η ανεργία στον καπιταλισμό δεν μπορεί να καταργηθεί. Είναι απάτη ότι η κυβέρνηση δίνοντας 2,5 δισ. ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες θα διασώσει 670.000 θέσεις εργασίας.
  • Παλεύουμε για μέτρα ριζοσπαστικά. Επίδομα 1.120 ευρώ σε όλους τους ανέργους, στους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, στα παιδιά που αναζητούν δουλειά, σε φοιτητές, απόφοιτους κλπ. Πλήρη ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προσλήψεις σε διαπιστωμένες στα πλαίσια του συστήματος ελλείψεις κ.ά.
  • Πρέπει ο λαός να πάρει στα χέρια του την εξουσία, αν θέλουμε να απαντήσουμε ριζικά στην κατάργηση της ανεργίας. Στις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη κρίνεται πόσο κάτω θα είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και πόσο πάνω θα είναι τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που ουσιαστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότησή τους έχει το ΚΚΕ, για να βάλουμε ένα φρένο σ' αυτήν την πολιτική.

ΣΕΛ.  6  -  8

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ψήφος για ενίσχυση της πάλης και μετά τις εκλογές

Ο καθένας και η καθεμία πρέπει να αξιοποιήσει την ψήφο απαντώντας με τι όρους θα συνεχίσουμε την πάλη μετά τις εκλογές, τόνισε μεταξύ άλλων χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


ΣΕΛ.  13

Αποσιωπούν το ΚΚΕ

Τα αστικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια συνεχίζουν να αποσιωπούν την πολύπλευρη προεκλογική δράση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ. Οπως δεν πρόβαλαν και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανεργία από τη χτεσινή συνέντευξη. Η ευθύνη δεν βρίσκεται μόνο στους ιδιοκτήτες τους και στα διευθυντικά δημοσιογραφικά στελέχη τους, αλλά πρώτ' απ' όλα στην κυβέρνηση που δεν πήρε κανένα μέτρο διασφάλισης της ίσης προβολής των υποψηφίων και των συνδυασμών στις περιφέρειες και στους δήμους. Είναι συνειδητή επιλογή τους που δείχνει πως η δημοκρατία τους και η αντικειμενικότητα και ο πλουραλισμός σταματάνε εκεί που αρχίζει η φωνή της ριζικής πολιτικής αντίθεσης στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στα συμφέροντά τους, αλλά και στα κόμματά τους. Η ενημέρωσή τους είναι αντιδραστική. Φοβούνται το ΚΚΕ και τις ριζοσπαστικές δυνάμες, γιατί τους χαλάνε τις προσπάθειες χειραγώγησης του λαού στην αστική πολιτική. Μονόδρομος για το λαό είναι η συσπείρωση μαζί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ, για να τσακιστούν πολιτικά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι άλλοι του ευρωμονόδρομου, να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ με μαζική ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», για αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του ΚΚΕ, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις.



ΓΑΛΛΙΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  27
ΚΝΕ
Αμέριστη συμπαράσταση στην ΚΕΝ Τσεχίας

ΣΕΛ.  29
ΡΩΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
Εκατομμύρια χωρίς ασφαλές πόσιμο νερό

ΣΕΛ.  28
ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
«Ο,τι γράφτηκε με αίμα δε σβήνει με βρώμικο μελάνι»

«Διδασκόμαστε! Εμπνεόμαστε! Συνεχίζουμε!» Με αυτά τα λόγια η ΚΝΕ απευθύνεται στους νέους ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε ανακοίνωσή της που φωτίζει κομμάτια της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από τα αίτιά του ως την Αντιφασιστική Νίκη, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην Ιστορία που διδάσκεται σήμερα.


ΣΕΛ.  24
ΙΚΑΡΙΑ
Βαριές οι ευθύνες για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ