Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10482

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Επιβεβαιώνεται ο αντιλαϊκός και αδιέξοδος δρόμος των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Το κλείσιμο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και των άλλων τεσσάρων ασφαλιστικών εταιρειών εκφράζει μια κλασική πλευρά της καπιταλιστικής κρίσης. Αποκαλύπτει για άλλη μια φορά ότι ο δρόμος ανάπτυξης που βαδίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι αντιλαϊκός και αδιέξοδος.


ΣΕΛ.  16

ΤΩΡΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΚΕ εγγύηση για τη λαϊκή προοπτική

Η ψήφος στις 4 του Οκτώβρη είναι ψήφος ταξική πατριωτική, ταξική διεθνιστική

  • Καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροκαταστηματάρχες, είτε είναι χριστιανοί, είτε είναι μουσουλμάνοι - έχουν κοινούς ταξικούς δεσμούς - να μη δείχνουν εμπιστοσύνη ούτε στη ΝΔ ούτε στο ΠΑΣΟΚ. Η περιοχή μας είναι μια περιοχή με εστίες πολέμου, με υποκίνηση εθνικιστικών (υπαρκτών ή ανύπαρκτων) και μειονοτικών (υπαρκτών ή ανύπαρκτων) διαφορών. Η διέξοδος από την κρίση δεν μπορεί να επέλθει για λογαριασμό του κεφαλαίου δίχως να συνοδεύεται από έναν οξύτατο, αδυσώπητο ανταγωνισμό ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους και ανάμεσα σε κράτη και σε κυβερνήσεις.
  • Κάθε κόμμα κάθε κίνημα πριν απ' όλα κρίνεται στη χώρα του. Υπάρχει πατριωτικό συμφέρον και ταυτίζεται με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Αυτό σημαίνει για μας πατρίδα. Δε δεχόμαστε να πειθαρχήσουμε, να συμμορφωθούμε στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δηλαδή των συμφερόντων της εργατικής τάξης στα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστές. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορα. Και ταυτόχρονα για μας αυτός ο πατριωτισμός συνεπάγεται ότι πρέπει να παλεύει για την πατρίδα του ο τουρκικός λαός, ο βουλγάρικος λαός, ο ρουμάνικος λαός. Αυτό είναι το σημείο που κάνει το σύγχρονο διεθνισμό.

ΣΕΛ.  6   -   7

Τα ΠΑΣΟΚάκια επί το έργον…

Εντολέας του ΠΑΣΟΚ ο δημοσιογράφος Δούκας της ΝΕΤ. Χτες, θυμήθηκε τον Στάλιν και τα οικονομικά του ΚΚΕ να ρωτήσει τον υποψήφιο του Κόμματος! Πήρε γραμμή και όρμησε. Στο έργο της προβοκάτσιας, που εκπορεύτηκε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κι αυτός, νομίζοντας ότι θα στριμώξει το ΚΚΕ και ότι θα αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τις βρωμιές των Τσουκάτων και χιλιάδων νεόπλουτων του ΠΑΣΟΚ. Και κυρίως, νομίζοντας ότι θα κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική, που τόσοι και τόσες έχουν νιώσει στο πετσί τους από το ΠΑΣΟΚ κι από τη ΝΔ στη συνέχεια, από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ και πάει λέγοντας...

Η ανησυχία τους; Οτι το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους, ότι έχει καθαρό μέτωπο και υψηλό ήθος, ότι το κύρος και η απήχησή του μεγαλώνουν. Αυτά φοβούνται, και μετά το «Γερμανό» επαναφέρουν τον Στάλιν! Αλλά ας το αντιληφθούν: Πολλοί έχουν πονηρευτεί και γιατί γίνεται η επίθεση στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και γιατί σε κάθε προεκλογική περίοδο βλέπει ο κόσμος μια από τα ίδια και τα ίδια αντικομμουνιστικά.

Δημοσιογράφος σου λέει...



ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Στη δίνη της «ανταγωνιστικότητας»

ΣΕΛ.  17
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Απαράδεκτες εξαιρέσεις με τους υπολογιστές στα σχολεία

ΣΕΛ.  21
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «GA FERRIES»
Μάχη για δεδουλευμένα και δικαίωμα στη δουλειά

ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ