Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10364

ΨΗΦΟ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ στις φοιτητικές και στις ευρωεκλογές

Σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, που γέμισε ασφυκτικά από φοιτητές αλλά και εργαζόμενους του ΑΠΘ, μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Η εκλογική μάχη είναι μία από τις κορυφαίες πολιτικές μάχες που δίνεται. Μπορεί να σε πάει πίσω, μπορεί να σε πάει και πολύ μπροστά. Επομένως, εμείς δουλεύουμε για το πολύ μπροστά του λαού, με δυνατό ΚΚΕ και με ιδεολογικά και πολιτικά χειραφετημένο εργατικό κίνημα, σε ισχυρή συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές τώρα πια δε ζουν μέσα στη γυάλα των σπουδών τους. Εδώ και πολλά χρόνια ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι η αρνητική πορεία που υπάρχει έχει σχέση με τις επιλογές της ΕΕ, οι οποίες βεβαίως στην Ελλάδα εξειδικεύτηκαν, προσαρμόστηκαν, με τη θέληση, τη συνειδητή και την εθελοντική, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Επομένως, η φοιτητική ψήφος και στις φοιτητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, πρέπει να είναι πολιτική ψήφος, αντίθετη προς την ΕΕ, αντίθετη στην εξουσία των μονοπωλίων. Και το ΚΚΕ είναι αυτό, που μπορεί να εκφράσει αυτήν την τάση.


ΣΕΛ.  7,   9  -  13

ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες»

Η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ απευθύνεται στους Ελληνες εργαζόμενους και τους μετανάστες και τους καλεί σε κοινό αγώνα ενάντια στην εντεινόμενη τρομοκρατική επιχείρηση - σκούπα κατά των μεταναστών, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με ευθύνη της κυβέρνησης και της νομαρχίας. Επίσης, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει στους Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους, στη νεολαία, τις διάφορες δήθεν ακομμάτιστες «Επιτροπές Ελλήνων Πολιτών», που διοργανώνουν το Σάββατο 9 Μάη στην Ομόνοια, συγκέντρωση διαμαρτυρίας «Κατά της παράνομης μετανάστευσης, όχι στο ρατσισμό κατά των Ελλήνων».


ΣΕΛ.  17


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το Σάββατο η εκδήλωση τιμής στον Γιάννη Ρίτσο

Εκδήλωση αφιερωμένη στον κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο, διοργανώνει η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, το Σάββατο 9 Μάη στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (στο χώρο πίσω από το Αγαλμα Βενιζέλου).


ΣΕΛ.  3
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Προσπαθούν να αποκλείσουν εργαζόμενους από το Σωματείο

ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ