Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10234

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ
Αξίες μας η αδιαλλαξία στον ταξικό αντίπαλο, η ανιδιοτέλεια, η προσωπική θυσία

Η 90χρονη προσφορά του ΚΚΕ είναι οδηγός τιμής, είναι δίδαγμα, είναι μάθημα, για να γίνουμε καλύτεροι, πιο ικανοί μαχητές στον αγώνα για το σοσιαλισμό, στον καθημερινό αγώνα για την απόκρουση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, στη διεκδίκηση των λαϊκών δικαιωμάτων.


ΣΕΛ.  9  -  12
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πάλη του ναυτεργατικού κινήματος συνυφασμένη με την πορεία του ΚΚΕ

Η 90χρονη πορεία του Κόμματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών. Δεν υπάρχει ιστορική στιγμή και κατάκτηση, στη διαδρομή του ναυτεργατικού κινήματος, που να μη φέρνει ατόφια τη σφραγίδα του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6

ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ Ο ΛΑΟΣ στους εκβιασμούς κυβέρνησης και κομμάτων του ευρωμονόδρομου

ΚΚΕ: Χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό βάθος στην κατεύθυνση των λαϊκών αιτημάτων. Η εργατική τάξη και τα μικρομεσαία στρώματα έχουν τη δύναμη να παλέψουν οργανωμένα και συνειδητά για τα δικαιώματά τους, να επιβάλουν το δίκιο τους

  • Τα μέτρα που προτείνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ΕΕ και στην Ελλάδα είναι να τονωθεί η κερδοφορία, δηλαδή να ενισχυθούν όλοι εκείνοι οι παράγοντες οι οποίοι σε μια επόμενη φάση θα φέρουν ακόμα πιο οξυμένη κρίση. Η ενίσχυση των τραπεζών σημαίνει να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους για τον ανταγωνισμό με τις άλλες τράπεζες. Την ίδια ώρα έχει επιδεινωθεί η θέση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων.
  • Η ευθύνη των μισθωτών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών είναι να μην ξεγελαστούν, να μη φοβηθούν, να μη δεχτούν να πληρώσουν τις συνέπειες μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται. Αυτοί που πρέπει να φοβηθούν είναι οι τραπεζικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι, που έχουν συσσωρεύσει τεράστιο πλούτο από τη ληστεία των εργαζομένων και των μικρομεσαίων, γιατί η κρίση είναι δική τους.

ΣΕΛ.  7,   13  -  15

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εγκαινιάστηκε η Εκθεση Φωτογραφιών και Ντοκουμέντων του ΚΚΕ

Τα εγκαίνια της Εκθεσης Φωτογραφιών και Ντοκουμέντων για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ έγιναν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης των επισκεπτών, εργαζομένων, νέων, φοιτητών, αλλά και παλιών αγωνιστών. Η εντυπωσιακή Εκθεση είναι μια ευκαιρία γνωριμίας με την πραγματική ιστορία του Κόμματος, της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας.


ΣΕΛ.  20  -  21

Η Αλέκα Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη στη ΝΕΤ και στη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου αύριο Τετάρτη 26/11 και ώρα 11.15 το πρωί.



ΠΑΜΕ
Πανεξόρμηση για τα συλλαλητήρια και την απεργία

ΣΕΛ.  23
ΠΑΣΥ
Μόνος δρόμος η ανατροπή της ΚΑΠ

ΣΕΛ.  26
Δυο ακόμα εργάτες νεκροί στο βωμό του κέρδους

ΣΕΛ.  22
ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Σε 7 κελιά πάνω από 100 μετανάστες!

ΣΕΛ.  35

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ