Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10154

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχέδια για νέες περικοπές στην Υγεία

Την εφαρμογή επώδυνων για τα λαϊκά στρώματα μέτρων επιβεβαίωσε η χτεσινή συνάντηση του αρμόδιου υπουργού με τον πρωθυπουργό. Απόπειρα αντιπερισπασμού με ψίχουλα στους τρίτεκνους.


ΣΕΛ.  14

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ με την ενοχή της ελληνικής κυβέρνησης

Ο ελληνικός λαός πρέπει να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στα ευρω-ΝΑΤΟικά σχέδια κατά άλλων λαών, καθώς και για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

  • Η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ έδειξε πως, παρά τις σοβαρές εσωτερικές αντιθέσεις που υπάρχουν στους ευρω-ατλαντικούς ιμπεριαλιστικούς κόλπους, παραμένει σε αυτό κυρίαρχη η επιδίωξη της επικίνδυνης διεύρυνσής του με νέες χώρες, όπως η Γεωργία και η Ουκρανία. Η επιδίωξη αυτή θα οδηγήσει στην παραπέρα όξυνση των σχέσεων με τη Ρωσία, μια εξέλιξη που μπορεί να βάλει σε νέες περιπέτειες τους λαούς, εξαιτίας της διαπάλης για τον έλεγχο των πρώτων υλών, των δρόμων των αγωγών και των αγορών.
  • Η ελληνική κυβέρνηση, δέσμια των ευρω-ατλαντικών προσανατολισμών της, στηρίζει ενεργά αυτές τις επιδιώξεις εκθέτοντας σε νέους κινδύνους το λαό μας. Ο ελληνικός λαός πρέπει να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στη νέα διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ενάντια στην εγκατάσταση της «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ενάντια στο κυνήγι των στρατιωτικών εξοπλισμών, για να σταματήσει η στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας στα ευρω-ΝΑΤΟικά σχέδια κατά άλλων λαών, καθώς και για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κατάληψη ενάντια στα σχέδια για τον ΟΣΕ

Μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν σε ενιαίο ταξικό μέτωπο τα σχέδια για την παραπέρα παράδοση του ΟΣΕ στους ιδιώτες, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες συγκοινωνιών και μεταφορών, απηύθυναν χτες εργαζόμενοι και νεολαίοι που με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ κατέλαβαν αιφνιδιαστικά τα γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου στην Αθήνα. Ενα τεράστιο γιγαντοπανό με το σύνθημα «ΟΣΕ - Αποκλειστικά Δημόσιος - Για το λαό και όχι για το κεφάλαιο - Αγωνιστικά απαντάμε στην αντιλαϊκή πολιτική» κάλυψε την πρόσοψη του κτιρίου.


ΣΕΛ.  15


ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Ταλαιπωρία και ασύλληπτη κλοπή

Υπέρογκα χαράτσια και μεγάλη ταλαιπωρία για τους μικροϊδιοκτήτες


ΣΕΛ.  16
ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Το «γαϊτανάκι» συνεχίζεται...

Τα καθιερωμένα, όπως: προκαταρκτική έρευνα, καταγγελτικές δηλώσεις, υποσχέσεις για... ανελέητο κυνήγι των παραβατών και «ξερίζωμα» του κακού.


ΣΕΛ.  23
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΖΑΧΑΡΩΣ
Οργισμένη καταγγελία

Επιστολή συγγενών 19 θυμάτων των περσινών πυρκαγιών στην Αρτέμιδα, που αντιδρούν στην υποκρισία της δημοτικής αρχής.


ΣΕΛ.  17
ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ
Οκτώ νεκροί σε μία μέρα...

Οκτώ άτομα έχασαν χτες τη ζωή τους, σε δύο τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στο πέταλο του Μαλιακού και στη Σέριφο.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ