Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10155

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
Ετοιμάζουν νέες επιδοτήσεις στους εφοπλιστές

Η κυβέρνηση υιοθετεί πρόταση του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών και ετοιμάζεται να φιλοδωρήσει με νέα προνόμια το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που ήδη έχει τσεπώσει εκατομμύρια ευρώ για τις λεγόμενες «άγονες γραμμές».


ΣΕΛ.  13

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ αντίστασης στην υλοποίηση του επικίνδυνου σχεδίου

Συνυπεύθυνη είναι και η ΕΕ που έχει εγκρίνει την αμερικανοΝΑΤΟική ασπίδα και επίσης η ελληνική κυβέρνηση που έχει στηρίξει αυτές τις αποφάσεις

  • Η υπογραφή της αμερικανοπολωνικής συνθήκης για την εγκατάσταση και λειτουργία της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία, πρέπει να σημάνει συναγερμό για τους λαούς. Δίνει αποφασιστική ώθηση στην υλοποίηση και εγκατάσταση στην Ευρώπη αυτού του άκρως επικίνδυνου και επιθετικού μηχανισμού. Οι ιμπεριαλιστικές απειλές θα κλιμακωθούν, το ίδιο και οι ανταγωνισμοί και το κυνήγι των εξοπλισμών.
  • Γι' αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη συνυπεύθυνη είναι και η ΕΕ, όχι μόνο γιατί η Πολωνία είναι μέλος της, αλλά και γιατί η ίδια έχει εγκρίνει και στηρίζει την αμερικανοΝΑΤΟική ασπίδα. Μεγάλη ευθύνη έχει και η ελληνική κυβέρνηση που έχει στηρίξει αυτές τις αποφάσεις και έχει εγκρίνει την ένταξη των αντιπυραυλικών συστημάτων της χώρας μας σε αυτή.

ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Αγανάκτηση από την ταλαιπωρία και τη ληστεία

Συνεχίζεται καθημερινά η μεγάλη ταλαιπωρία του κόσμου με την πολύωρη αναμονή στα γραφεία κτηματογράφησης. Την ίδια στιγμή, οι μικροί ιδιοκτήτες με οργή και αγανάκτηση αντιλαμβάνονται την απροκάλυπτη κλοπή, αφού υπάρχουν λαϊκές οικογένειες που αναγκάζονται να πληρώσουν 5 ή και 10 φορές για τη δήλωση του ακινήτου τους. Σκέψεις για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των γραφείων κτηματογράφησης κατά δύο ώρες.


ΣΕΛ.  15


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους οι στρατιώτες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τους πρόσφατους θανάτους των τριών στρατευμένων.


ΣΕΛ.  7
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ

Επιστολή της Εκτελεστικής Γραμματείας στους γενικούς διευθυντές των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων.


ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μπροστά στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Στόχος η ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση της ταξικής συνδικαλιστικής οργάνωσης.


ΣΕΛ.  12
ΤΙΜΕΣ ΑΓΟΡΑΣ
Στα ύψη για τα κέρδη του κεφαλαίου

Την απόλυτη εμμονή των κυβερνώντων στην πολιτική διασφάλισης των επιχειρηματικών κερδών, που εκτινάσσει τις τιμές στα ύψη, επαναβεβαιώνει ο υπουργός Ανάπτυξης.


ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ