Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10127

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ - ΚΕΣ
Νέα επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση

Προετοιμασία για την αναγνώριση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αποφοίτων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, είναι το νομοσχέδιο για τα κολέγια που κατέθεσε χτες η κυβέρνηση στη Βουλή. Παράλληλα αυξάνει το κύρος των κολεγίων, εξασφαλίζοντας πελατεία στους σχολάρχες!


ΣΕΛ.  3

Η αντιΚΚΕ επίθεση ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ για την πλουτοκρατία και τα κόμματά της
  • Δήλωση νομιμοφροσύνης επί 90 χρόνια το ΚΚΕ δεν υπέγραψε, ούτε πρόκειται να υπογράψει.
  • Η αντιΚΚΕ επίθεση προάγγελος νέας στυγνής επίθεσης στο εργατικό, στο λαϊκό κίνημα

Μαύρες μέρες θυμίζουν οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου που ζητά από το ΚΚΕ «ή να συμμορφωθεί ή να βγει στο βουνό» (!) - κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του ΚΚΕ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, φτάνει στο σημείο να ζητά δηλώσεις νομιμοφροσύνης από το Κόμμα, διαγκωνιζόμενος έτσι με το ΛΑ.Ο.Σ. που με ασφαλίτικης έμπνευσης ανακοίνωση συνεχίζει σε αγαστή συνεργασία μαζί του την αντιΚΚΕ προβοκάτσια. Δυναμικό «παρών» στην αντιΚΚΕ προβοκάτσια έσπευσε να δώσει ο βουλευτής της ΝΔ Π. Τατούλης, αξιώνοντας έμμεσα πλην σαφώς την αναστολή λειτουργίας του Κόμματος. Αυτή η άθλια και χυδαία συκοφαντική επίθεση στο ΚΚΕ στόχο έχει και το λαϊκό κίνημα. Οι εργαζόμενοι μαζί με τους κομμουνιστές μπορούν συσπειρωμένοι, με τον αγώνα τους να τη γυρίσουν μπούμερανγκ ενάντια στο σύστημα της πλουτοκρατίας και τα κόμματά της.


ΣΕΛ.  Αποψη,    7   -   8

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Η ενότητα, ο αγώνας και η αλληλεγγύη έφεραν τη νίκη

Η αγωνιστική ενότητα των μεταναστών εργατών της «Lady Fashion», η ταξική αλληλεγγύη και η συμπαράσταση που εκφράστηκαν στην πράξη όλο το προηγούμενο διάστημα από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας, από τους κομμουνιστές που έδωσαν τη μάχη στο πλευρό τους, έφεραν τη νίκη. Χτες το μεσημέρι, ο εργοδότης της βιοτεχνίας ιματισμού «Lady Fashion», στο Βοτανικό αναγκάστηκε να πληρώσει όλους τους εργάτες. Το σύνθημα «Προλετάριοι Ενωθείτε» που αντήχησε στις γλώσσες τους και στα ελληνικά, διαχρονικό και επίκαιρο φωτίζει το δρόμο όλων των εργατών.


ΣΕΛ.  15

Αθλιότητα

Χτες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της Αλέκας Παπαρήγα στον «ΑΝΤΕΝΝΑ», οι υπεύθυνοι του σταθμού επέλεξαν να εμφανίζουν στην οθόνη - καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης - «παράθυρο» με τη φίρμα της «Γερμανός». Στη γλώσσα τους ίσως τέτοιου είδους ενέργειες μπορεί να τις αποκαλούν «αντιδεοντολογικές», «άκομψες» ή και «αντιαισθητικές». Ο,τι όνομα κι αν βρούνε, η αθλιότητα δε μειώνεται...



ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΓΔΜ
Παγιδευμένη η κυβέρνηση

Ενταγμένη στο αμερικανοΝΑΤΟικό κουβάρι η επιστολή του Κ. Καραμανλή στον Ν. Γκρούεφσκι.


ΣΕΛ.  9
Τρομοκρατικό νομοσχέδιο

Ερωτηματικά δημιουργεί η απομάκρυνση του κ. Ζορμπά, ενώ με νομοσχέδιο η κυβέρνηση ενσωματώνει αμερικανικοευρωενωσιακούς τρομονόμους κατά του λαού.


ΣΕΛ.  6
ΚΚΕ
Λαϊκό δικαίωμα οι διακοπές

Επίκαιρη Επερώτηση του Κόμματος στη Βουλή για την πολιτική της κυβέρνησης στον Τουρισμό.


ΣΕΛ.  10  -  11
Ανεκπαίδευτοι πυροσβέστες στις φωτιές

ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ