Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Απρίλη 2008 - Κυριακή 27 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10060

Εχουμε ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ταξική μάχη κόντρα στην πλουτοκρατία

Ολοι την Πέμπτη στο Σύνταγμα στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 68 ακόμα πόλεις σ' όλη τη χώρα

Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες που δρουν μέσα από τις γραμμές του, η απεργία την 1η του Μάη αποτελεί κορυφαίο αγωνιστικό γεγονός με μεγάλο ιστορικό, πολιτικό και συνδικαλιστικό βάρος. Είναι επέτειος που ενσαρκώνει τους ταξικούς αγώνες των εργατών, το αίμα τους. Είναι σταθμός στη μάχη που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις, για να αντιστοιχηθεί το κίνημα στο μέγεθος της επιθετικότητας του κεφαλαίου και των κομμάτων του, κόντρα στις συμβιβασμένες εργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Καθήκον όλων είναι από σήμερα ως την Τετάρτη, να κάνουμε τα πάντα για να βρεθούν χιλιάδες και χιλιάδες στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  2   -   3

Ανάσταση μεταναστών και Ελλήνων εργατών με ενιαίο αγώνα

Οι ξένοι εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα με την απεργιακή τους κινητοποίηση, ξαναπήγαν για δουλειά με αύξηση στο μεροκάματο. Η κατάσταση στις παράγκες των κολίγων άρχισε να αλλάζει. Ο δίαυλος επικοινωνίας Ελλήνων εργαζομένων με τους μετανάστες εργάτες γης, που άνοιξε με τη δράση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, έδειξε στους σύγχρονους «σκλάβους», και στους Ελληνες συναδέλφους τους, την ανάγκη της κοινής ταξικής πάλης, γιατί «η σπίθα γίνεται φωτιά» για τη λύση των προβλημάτων τους δείχνοντας το δρόμο για τη δική τους Ανάσταση!


ΣΕΛ.  15   -   17

Προσφορά

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ η οικογένειά του, τα αδέλφια του, οι φίλοι και οι γείτονές του από τον Περισσό και το Μοναστηράκι Πέλλας προσφέρουν 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ, ως πρώτη δόση.



ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
Να σταματήσει η αιματοχυσία

Κάλεσμα έντασης της ταξικής πάλης για να σταματήσει ο καθημερινός πόλεμος και η αιματοχυσία στους χώρους δουλειάς απευθύνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για τη μεθαυριανή Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.


ΣΕΛ.  6  -  8
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ο λαός έχει δρόμο μπροστά

Οδοιπορικό του «Ρ» σε μια λαϊκή συνοικία του Καράκας, όπου, παρά τις δυσκολίες, οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για μιαν αξιοπρεπή ζωή ενάντια στα σχέδια ιμπεριαλιστών - πλουτοκρατίας, με την «μπολιβαριανή διαδικασία» που χρειάζεται να κάνει πιο ριζοσπαστικά βήματα.


ΣΕΛ.  24   -   25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ