Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10021

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Συσπειρωθείτε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης
  • Το ΚΚΕ είναι υπερήφανο γιατί σε όλη την 90χρονη ιστορική του διαδρομή συγκρούστηκε με τις κοινωνικές και πολιτικές διακρίσεις σε βάρος της γυναίκας, με τις αναχρονιστικές αντιλήψεις για το ρόλο των δύο φύλων και τη βιολογική κατωτερότητα της γυναίκας. Ανέδειξε την ταξική αιτία της ανισοτιμίας της, συνέβαλε στη ριζοσπαστικοποίηση του γυναικείου κινήματος ενάντια στην αστική επιρροή.
  • Μηνύματα και δραστηριότητες του μαζικού λαϊκού κινήματος.

ΣΕΛ.  3,   15

Διεκδικήστε ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες

Αλέκα Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους. Δε γίνεται τίποτα με το να παζαρεύουν πόσα θα χάσουν, και αυτό κάνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Εδώ βρίσκεται και η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα»

  • Το νομοσχέδιο είναι αντεργατικό, βαθαίνει την εκμετάλλευση, δεν πρέπει ούτε καν να συζητηθεί. Γενικεύει την εφαρμογή των νόμων «Σιούφα» της ΝΔ και «Ρέππα» του ΠΑΣΟΚ. Αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνει τις συντάξεις, ενώνει τα Ταμεία εξισώνοντας όλα τα δικαιώματα προς τα κάτω. Είναι μητροκτόνο, ανεβάζει τα όρια συνταξιοδότησης στις μητέρες με ανήλικα παιδιά. Αυξάνει ραγδαία την εμπορευματοποίηση της Υγείας και Πρόνοιας, χειροτερεύοντας την κατάσταση των εργαζομένων.
  • Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ευθύνη, δε χρωστούν σε κανέναν. Τους χρωστάνε πολλά και πρέπει να διεκδικήσουν ένα ασφαλιστικό σύστημα για τις δικές τους ανάγκες, παίρνοντας υπόψη τον τεράστιο συγκεντρωμένο πλούτο. Να αναπτύξουν ένα συντονισμένο μαζικό ταξικό αγώνα, που θα εμποδίσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Και να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμης υπέρ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Με μαζική καταδίκη των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων, με μαζική καταδίκη των δυνάμεων που συμφωνούν με την ΕΕ και τη στρατηγική που στηρίζει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

ΣΕΛ.  12   -   14

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Ενιαίος ταξικός αγώνας

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία, η οποία φανερώνει τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν στον κλάδο, ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της χτεσινής πρώτης απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Οι ταξικές δυνάμεις περιφρούρησαν μετά τα μεσάνυχτα τη χωματερή των Ανω Λιοσίων, αποτρέποντας την είσοδο απορριμματοφόρων από παράπλευρη είσοδο, όπως επιδίωκε η δημοτική αρχή και στις 10.30 π.μ. πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια.


ΣΕΛ.  14


ΚΙΛΚΙΣ
Στα νύχια του κεφαλαίου οι μαθητές

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με θέμα την ταινία του Αλ Γκορ, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής αλουμινίου «Αλουμίλ».


ΣΕΛ.  21
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο Πικάσο κρίθηκε ... επικίνδυνος

Ο Πάμπλο Πικάσο κρίθηκε επικίνδυνος για τους μαθητές από το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ