Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9950

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αποδυνάμωση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για αλλαγές σε φιλολαϊκή κατεύθυνση

Ο κρίκος για να έχουμε αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό και ρήγματα είναι να αποδυναμωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οταν υπάρχουν μικρότερα κόμματα που πάνε και τα στηρίζουν, στην ουσία στηρίζουν τη σημερινή κατάσταση. Αν δεν έχουμε ανασύνταξη και ανασύνθεση του λαϊκού κινήματος, θα δυσκολευτούν οι συνεργασίες προς όφελος του λαού και στο πολιτικό επίπεδο, ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε χτεσινή συνέντευξή της σε ραδιοσταθμό.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις

Στις 12 Δεκέμβρη να νεκρώσουν οι τόποι δουλιάς και να μη λείψει κανείς από τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Η κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας είναι στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο)

Χωρίς να αφήσουν ούτε ώρα να πάει χαμένη, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν και κλιμακώνουν την πολύμορφη δράση τους για την απεργία στις 12 Δεκέμβρη και τις 61 - μέχρι στιγμής - απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Τη μάχη της απεργίας δίνουν και οι ταξικές δυνάμεις στα καράβια, ενώ στα καρνάγια της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης η προετοιμασία της απεργίας δένεται με τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής τοπικής σύμβασης.

Τα ταξικά συνδικάτα παίρνουν ήδη μέτρα για την περιφρούρηση της απεργίας, κόντρα στα κρούσματα της εργοδοτικής τρομοκρατίας και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, που εντείνονται. Στις χιλιάδες, καθημερινές εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς αναδεικνύεται η ανάγκη να βρει άμεση και αποφασιστική συνέχεια η πάλη για το Ασφαλιστικό και τις Συλλογικές Συμβάσεις με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, να δυναμώσει η γραμμή της ταξικής σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του.


ΣΕΛ.  12  -  13


ΚΚΕ
Να σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών

Το Κόμμα κατέθεσε τροπολογία, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προβλέπει την άρση της ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων.


ΣΕΛ.  18
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΡΑΪΣ
«Πακέτο» Κόσσοβο και ονομασία ΠΓΔΜ

Την ευθυγράμμιση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα των «μονομερών αναγνωρίσεων» της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου το αμέσως επόμενο διάστημα φέρεται να αξίωσε η Κοντολίζα Ράις.


ΣΕΛ.  9
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα έσοδα του Φεστιβάλ στους πυρόπληκτους μαθητές της Ζαχάρως

Η ΚΝΕ έκανε πράξη τη δέσμευσή της και εξέφρασε την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου της Ζαχάρως (φωτ.), χαρίζοντας ένα «ισχυρό όπλο». Ετσι αποκάλεσε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, τη σύγχρονη δανειστική βιβλιοθήκη με δίκτυο υπολογιστών που θα δημιουργηθεί από τα έσοδα του πρόσφατου Φεστιβάλ της Οργάνωσης και του «Οδηγητή». «Ισχυρό όπλο», γιατί, όπως τόνισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, για τους κομμουνιστές «το βιβλίο εξακολουθεί να παραμένει όπλο απέναντι στα σκουπίδια και τη σαπίλα που προσπαθούν να μας συνηθίσουν».


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ