Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9825

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ
Οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό η αιτία των ατυχημάτων

Η πολιτική ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις δημιουργεί το έδαφος για τις επικίνδυνες καταστάσεις για τους επιβάτες και για τους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  14

Λαϊκό ΚΙΝΗΜΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΜΕΝΟ πλήρως από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  • Το ΚΚΕ διεκδικεί αυξημένη εκλογική και πολιτική επιρροή, για να συμβάλλει στην ανάπτυξη του μετώπου της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με κοινωνική και πολιτική έκφραση.
  • Δε μετέχουμε σε κανένα σχήμα συμμαχιών που θα δώσει βοήθεια και ανάσα στο σημερινό πολιτικό σύστημα και στη δικομματική εναλλαγή
  • Δεν μπορεί να υπάρξει ούτε κοινωνικό κράτος σε συνθήκες της καπιταλιστικής αγοράς, ούτε φιλολαϊκές ρυθμίσεις. Αυτό που μπορεί να υπάρξει είναι ένα λαϊκό κίνημα χειραφετημένο πλήρως από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χειραφετημένο από τις συμβιβαστικές λογικές των ευρωπαϊκών μονόδρομων. Ενα λαϊκό κίνημα ενωμένο με βάση τα κοινά συμφέροντα της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των άλλων φτωχών επαγγελματιών. Μια κοινωνική συμμαχία η οποία είναι εναντίον της πλουτοκρατίας, εναντίον των μονοπωλιακών συγκροτημάτων.
  • Χρειάζεται ένα κίνημα όπου ο ένας κλάδος είναι για όλους και όλοι για έναν. Που δεν αμφισβητεί απλώς κάποιες κυβερνητικές επιλογές, αλλά αμφισβητεί κυβερνητικά και κομματικά προγράμματα, αμφισβητεί τα ίδια τα κόμματα εξουσίας. Αυτό το κίνημα θα στρώσει το δρόμο για να περιορίσει τις συνέπειες, να εμποδίσει χειρότερα πράγματα, να έχει επιμέρους κατακτήσεις. Σ' αυτό το κίνημα μετέχει το ΚΚΕ, ως κόμμα βεβαίως, με τις δυνάμεις του και είμαστε μόνον εκεί.
  • Το ΚΚΕ διεκδικεί αυξημένη εκλογική και πολιτική επιρροή, ώστε από καλύτερες θέσεις να συμβάλλει στην ανάπτυξη του κοινωνικοπολιτικού μετώπου της εργατικής τάξης και των άλλων μικροαστικών λαϊκών στρωμάτων, με κοινωνική και πολιτική έκφραση. Αυτή η συμμαχία χρειάζεται σήμερα στον τόπο και όχι μια συμμαχία που στοχεύει στη διανομή των εκλογικών καρεκλών, δηλαδή απλώς ένα μικρό κόμμα να γίνει λίγο μεγάλο για να είναι στην πολιτική σκηνή. Συμμαχία με φθαρμένα υλικά, που έχουν κυβερνητικές ευθύνες ή έχουν ευθύνες στη μοιρολατρία και στη διάβρωση συνειδήσεων, δε μας χρειάζεται.

ΣΕΛ.  6  -  7

ICON

«ΕΣΤΕΙΛΑΝ» ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Λαϊκή τιμωρία στην επικίνδυνη πολιτική

Πρόκειται για έγκλημα και πρέπει να υπάρξει λαϊκή τιμωρία. Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι αυτή η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδηγεί στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, σε μέσα και σε εκπαίδευση των πυροσβεστών, στην εντατικοποίηση, υπονομεύοντας το μηχανισμό δασοπυρόσβεσης, εκθέτοντας διαρκώς σε μεγάλους κινδύνους τις ζωές των πυροσβεστών.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας για την εμπρηστική αντιδασική πολιτική την Τρίτη 17 Ιούλη, στις 11 π.μ. στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 19 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Στην «πύρινη» λαίλαπα και η Σκιάθος.


ΣΕΛ.  7,    15


ΠΑΣΥ ΓΙΑ ΚΟΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
Απαντούμε με αγώνες και ψήφο!

Αγωνιστικό κάλεσμα της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), με αφορμή την πρόσφατη πρόταση της Κομισιόν για το νέο, καταστροφικό για τη μικρομεσαία αγροτιά, κανονισμό κρασιού.


ΣΕΛ.  17
ΛΙΒΑΝΟΣ
Σφοδρές μάχες στο Ναχρ αλ Μπάρεντ

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Ναχρ αλ Μπάρεντ, στο βόρειο Λίβανο, ακριβώς ένα χρόνο μετά την αποτροπή από τη λιβανική αντίσταση, της υλοποίησης του «κεφαλαίου Λίβανος» στο πλαίσιο του σχεδίου για την «ευρεία Μέση Ανατολή».


ΣΕΛ.  19
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ»
Μαζικά ενάντια στο λουκέτο

Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους, αποκλειστικά δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς, απαίτησαν χτες γονείς και εργαζόμενοι στους πέντε παιδικούς σταθμούς του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη», που η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκησή του επιχειρούν να κλείσουν.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ