Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9713

9η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα η προπαρασκευαστική συνάντηση

Πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, φιλοξενούμενη από το ΚΚΕ, η προπαρασκευαστική συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για την 9η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, η οποία θα καταλήξει το θέμα, την ημερομηνία και τη χώρα όπου θα διεξαχθεί η φετινή συνάντηση των κομμάτων από όλες τις ηπείρους.


ΣΕΛ.  3

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ προϋπόθεση για αλλαγή πορείας

Την ανάγκη ενός πολύμορφου αγώνα για την Παιδεία, στηριγμένου στους εργαζόμενους και το λαό και συνδεμένου με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την ανάγκη ανάπτυξης ενός πολύμορφου, πολυμέτωπου παλλαϊκού αγώνα για την Παιδεία, που θα έχει «πόδια» στα εργοστάσια, στις γειτονιές, παντού, ενός αγώνα που θα συνδέεται με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και θα βοηθά στη δημιουργία συνείδησης ανατροπής του σημερινού πολιτικού συσχετισμού δύναμης, πρόβαλε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια περιοδείας της στην Πάτρα, στο πλαίσιο της καμπάνιας του Κόμματος για την Παιδεία. Μιλώντας με μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους στην εκπαίδευση, τόνισε ότι ο αγώνας που εξελίσσεται σήμερα δεν πρέπει να σταματήσει. Χαρακτήρισε αντιδραστικό τον προωθούμενο νόμο - πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σημείωσε πως οι εμφανιζόμενες διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν επίκεντρο τη διεκδίκηση της κυβερνητικής εξουσίας, ενώ, την ίδια στιγμή, τα δύο αυτά κόμματα στηρίζουν την πολιτική που απορρέει από τη στρατηγική της Λισαβόνας.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Μπροστά, δυναμικά, μαζί με το λαό

Χωρίς να αφήνουν λεπτό να πάει χαμένο και με τον «αέρα στα πανιά» που έδωσε το προχτεσινό μεγάλο συλλαλητήριο, σπουδαστές, φοιτητές οργανώνουν τη συνέχεια του αγώνα τους. Τη Δευτέρα γίνονται συνελεύσεις σ' όλες τις σχολές με την πρόταση του Συντονιστικού για νέα διαδήλωση την 1η Μάρτη και μέχρι τότε ακόμα πιο πλατύ άνοιγμα στις γειτονιές, σε επαφή με τα εργατικά συνδικάτα για το πλάτεμα του αγωνιστικού μετώπου. Δίνουν και έτσι απάντηση σε όσους από κοινού με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέμεναν και χτες να σβήνουν το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε φέτος και στη θέση του να προβάλουν τα προσχεδιασμένα επεισόδια, που στήθηκαν ακριβώς για να χτυπήσουν αυτό το κίνημα.



ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Νέα κλιμάκωση από τη Δευτέρα

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που ενισχύονται από τη Δευτέρα σε πανελλαδικό επίπεδο, θα κορυφωθούν στις 18 Μάρτη με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ