Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9682

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σημαντική πρωτοβουλία για το πρόβλημα των απορριμμάτων

Eurokinissi

Κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία της Αθήνας να κινητοποιηθούν ώστε να απαιτήσουν την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Επίσης βουλευτές του Κόμματος επαναφέρουν στη Βουλή το θέμα των απαράδεκτων συνθηκών λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων - Φυλής.


ΣΕΛ.  21

ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ τα δάση και το περιβάλλον

Τα δάση είναι κοινωνική ιδιοκτησία και λαϊκή περιουσία και για κανέναν απολύτως λόγο δεν πρέπει να δοθούν για αξιοποίηση και κερδοσκοπία στα επιχειρηματικά συμφέροντα

Την ολοκλήρωση του διαρκούς εγκλήματος κατά του περιβάλλοντος επιχείρησε χτες η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής, εισηγούμενη την αναθεώρηση του άρθρου 24, ως συνέχιση των δασοκτόνων πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ετσι ανοίγει το δρόμο για την άγρια κερδοσκοπία σε βάρος των δασών από μεγάλους επιχειρηματίες του τουρισμού, της κατασκευής βιομηχανικών πάρκων και άλλων δραστηριοτήτων. Σ' αυτό συνέβαλε αποφασιστικά και η πρακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τα αυθαίρετα, την εγκατάλειψη των αναδασώσεων, τους αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων και την απουσία Κτηματολογίου και Δασολογίου. Ταυτόχρονα, με την αναθεώρηση του άρθρου 117, καταργείται η υποχρεωτική αναδάσωση και θα μπορούν να γίνονται απαλλοτριώσεις για συμφέροντα ιδιωτών, στους οποίους θα δίνονται σαν εκμετάλλευση ή μακροχρόνια μίσθωση ή με τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εκτάσεις που θα πάψουν να έχουν δασική μορφή.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Διαδήλωσαν για Παιδεία των λαϊκών αναγκών

Χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν και χτες για να διεκδικήσουν την Παιδεία των αναγκών τους, αντιδρώντας στην προωθούμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 και ξεκαθάριζαν: «Δε σταματάμε!». Τα ευρηματικά συνθήματα όπως το «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με τους εργάτες, ή με τις γραβάτες»... εναλλάσσονταν με άλλα όπως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βάζουνε ταφόπλακα στη δωρεάν παιδεία». Φοιτητές και σπουδαστές απαίτησαν «πτυχία με αξία και όχι διαβατήρια για την ανεργία».


ΣΕΛ.  16   -   17


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΟΧΙ στην καταστολή του λαϊκού κινήματος

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά από συνάντηση με συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας, υπογράμμισε την αντίθεση του Κόμματος στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας στην κατεύθυνση ενίσχυσης της καταστολής του λαϊκού κινήματος.


ΣΕΛ.  3
Με την Κούβα που αντιστέκεται

Η αλληλεγγύη στο Νησί της Επανάστασης, τη σοσιαλιστική Κούβα, εκφράστηκε χτες σε εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία στη χώρα μας και όπου προβλήθηκε το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ «Η αξία τού να ζεις», για τον ηρωικό αγώνα του κουβανικού λαού.


ΣΕΛ.  13
Τρομο-λαγνεία και χαφιεδοκάμερες

Ενώ ο Αμερικανός πρέσβης είχε συνάντηση με την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση καλλιεργεί συστηματικά το έδαφος για την εγκατάσταση των χαφιεδοκαμερών. Υπέρ της χρήσης τους τάσσεται και το ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ