Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9648

ΣΤΟΥΣ 116 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ
Διπλό φονικό μέσα σε 48 ώρες

Στους 116 έφτασαν οι νεκροί εργάτες από τις αρχές του 2006, καθώς το τελευταίο 48ωρο άλλοι δυο, στο Αιγάλεω και στο χωριό Βλαχέρνα Αρκαδίας, βρήκαν το θάνατο, κυνηγώντας το μεροκάματο.


ΣΕΛ.  11
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Απεργία ενάντια στην «ανθυγιεινή» πολιτική

Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ σήμερα απεργούν και στην ιδιωτική Υγεία. Με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ.


ΣΕΛ.  12

Μεγάλη ΝΙΚΗ ΤΣΑΒΕΣ στις εκλογές

Στο 62% έφτασε το ποσοστό του Ούγο Τσάβες Φρίας, που στηρίχτηκε από το Μέτωπο των δυνάμεων της Μπολιβαριανής διαδικασίας, στο οποίο συμμετέχουν το Κίνημα της 5ης Δημοκρατίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας και άλλες λαϊκές δυνάμεις

«Η Βενεζουέλα είναι κόκκινη, κατακόκκινη... Ζήτω η λαϊκή νίκη. Αυτή είναι μία μεγάλη νίκη για την επανάσταση, είναι μία νίκη για την ελπίδα, είναι μία νίκη για όλη τη Βενεζουέλα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, μιλώντας σε μια μεγάλη συγκέντρωση οπαδών της Μπολιβαριανής διαδικασίας, που πανηγύριζαν έξαλλα την επανεκλογή του, μπροστά από το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που εξέδωσε η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή, με καταμετρημένο το 85% των ψήφων ο Πρόεδρος Ούγο Τσάβες συγκεντρώνει το 61,62%, ο Μανουέλ Ροσάλες 38,12% και οι υπόλοιποι υποψήφιοι ποσοστά μικρότερα του 1%.

Ενα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι η αυξημένη συμμετοχή, που έφτασε στο 62%, ποσοστό ρεκόρ για την πρόσφατη ιστορία της Βενεζουέλας. Η μαζική συμμετοχή, σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος Τσάβες νίκησε και σε όλα τα διοικητικά διαμερίσματα - ακόμη και στη Ζούλια (50,57%) όπου κυβερνήτης είναι ο Ροσάλες και θεωρείται προπύργιο της αμερικανοκίνητης αντιπολίτευσης - καθιστά αυτή τη νίκη «αδιαμφισβήτητη».


ΚΟΥΒΑ
Για πάντα, μέχρι τη νίκη!

Με μια στρατιωτική παρέλαση και μια μεγάλη λαϊκή διαδήλωση στην πλατεία της Επανάστασης, όπου πήραν μέρος εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί εργαζόμενοι, μαθητές και νέοι, κορυφώθηκαν το Σάββατο οι εκδηλώσεις για τα 50χρονα από την απόβαση των πρώτων επαναστατών στην Κούβα με το πλοίο «Γκράνμα» (2 Δεκέμβρη 1956) και τα 80χρονα του Φιντέλ Κάστρο. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν δεκάδες αντιπροσωπείες κυβερνήσεων, οι εκπρόσωποι περισσότερων από 40 Κομμουνιστικών και Αριστερών Κομμάτων απ' όλες τις ηπείρους, αντιπρόσωποι κινημάτων και οργανώσεων, όπως και εκατοντάδες προσωπικότητες απ' όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
«Επί ποδός» για νέους αγώνες!

Πλατιά εξόρμηση για την ουσιαστική ενημέρωση του αγροτικού κόσμου και αγωνιστικές κινητοποιήσεις τον ερχόμενο Γενάρη, αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, στη Λάρισα.


ΣΕΛ.  23

Associated Press

ΛΙΒΑΝΟΣ
Κλιμακώνεται η πολιτική κρίση

Εξαιρετικά τεταμένα είναι πλέον τα πνεύματα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, καθώς συνεχίζεται και, μάλιστα, συνεχώς αυξανόμενη η καθιστική διαμαρτυρία των οπαδών της αντιπολίτευσης.


ΣΕΛ.  19

Associated Press

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Πάνω από 1.000 τα θύματα του τυφώνα

Ξεπερνούν, κατά τις εκτιμήσεις του Ερυθρού Σταυρού, τους 1.000 οι νεκροί στις Φιλιππίνες, που προκάλεσε ο τυφώνας «Ντούριαν», καθώς, τώρα, κατευθύνεται στο Βιετνάμ.


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ