Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Απρίλη 2002 - αριθ. φύλλου: 8235

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ

Πενήντα πέντε απεργιακές συγκεντρώσεις σ' όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, η πορεία αποκτά αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά και θα καταλήξει στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ενα σημαντικό, πρώτο - γι' αυτήν την περίοδο - βήμα αντίστασης και διεκδίκησης κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για απεργιακή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδότες. Σήμερα, εκατοντάδες συνδικαλιστικοί φορείς, σε δεκάδες πόλεις της χώρας, με την απεργία τους, απορρίπτουν τις αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης, καταδικάζουν την υποταγή, που με τόση φροντίδα καλλιεργεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Μόνη επιλογή τους είναι ο δρόμος του αγώνα. Ενός αγώνα, που περνά στην επίθεση και διεκδικεί νέα δικαιώματα, τέτοια που αντιστοιχούν στις σύγχρονες, συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, με οξυμένο ταξικό ένστικτο, δίνουν στη σημερινή απεργία και αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά συμπαράστασης στην παλαιστινιακή αντίσταση.


ΣΕΛ.  10   -   11

Associated Press

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Πλημμυρίδα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους

Μορφή πλημμυρίδας παίρνουν οι πρωτοβουλίες και δραστηριότητες αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού σε όλο τον κόσμο. Οι ελληνικές πολιτικές νεολαίες συμφώνησαν σε κοινές πρωτοβουλίες, που περιλαμβάνουν μεγάλη μαζική συναυλία και αποστολή στην Παλαιστίνη. Αποστολές διοργάνωσαν, επίσης, και τα πολιτικά κόμματα, καθώς και μαζικοί φορείς. Σύσκεψη πραγματοποιούν σήμερα φιλειρηνικές, μαζικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, στις 6 μ.μ., για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Την ίδια στιγμή, η Βηθλεέμ μεταβαλλόταν σε πεδίο μάχης, ενώ ο ισραηλινός στρατός, μετά τις Καλκίλια και Τουλκαρέμ, εισέβαλε, αργά το βράδυ, στην Τζενίν και συγκέντρωνε δυνάμεις και στη Ναμπλούς. Ξένοι φιλειρηνιστές καταγγέλλουν σκηνές ολοκαυτώματος.


ΣΕΛ.  17   -   21

Καλούν στην απεργία

Οι Ομοσπονδίες, που κηρύσσουν τη σημερινή απεργία, είναι: Οικοδόμων, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λογιστών, Τύπου και Χάρτου, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, Ειδικού Διοικητικού Τεχνικού Προσωπικού. Επίσης, 48ωρη απεργία έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλούν και τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Αγρινίου, Λευκάδας, Φωκίδας, Νάουσας, Καρδίτσας, Λέσβου, Σάμου, Ρόδου, καθώς και εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.


Κεντρικές συγκεντρώσεις

ΑΘΗΝΑ: Πλατεία Κάνιγγος, 10 π.μ.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ηλεκτρικός σταθμός Πειραιά, 10.30 π.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.

ΠΑΤΡΑ: Πλατεία Εθν. Αντίστασης (πρώην Ολγας), 10.30 π.μ.

ΛΑΡΙΣΑ: Κεντρική πλατεία, 10 π.μ.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Παλιό Εργατικό Κέντρο, 10.30 π.μ.



ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι βαμβακοπαραγωγοί Φθιώτιδας και Καρδίτσας, αντιδρώντας στην αυθαίρετη και παράνομη απόφαση της κυβέρνησης να βγάλει εκτός επιδότησης 200.000 περίπου τόνους βαμβακιού


ΣΕΛ.  27

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ