Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8069

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Λαϊκή συγκέντρωση απόψε στην πλατεία Αριστοτέλους

Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ θα παρουσιάσει απόψε στις 8.30 το βράδυ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια διήμερης περιοδείας της επικεφαλής κλιμακίου της ΚΕ στη Βόρεια Ελλάδα.


ΣΕΛ.  3

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ για το λαό

Αυταπάτες τέλος! Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την τριήμερη παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ο Κ. Σημίτης αξιοποίησε τη δυνατότητα να απευθυνθεί από το βήμα της ΔΕΘ στο μεγάλο κεφάλαιο και να υποσχεθεί από φορολογικές ελαφρύνσεις στους εφοπλιστές μέχρι μείωση της φορολόγησης των κερδών για τους κεφαλαιούχους, όταν την ίδια ώρα - αλλά απευθυνόμενος στο λαό αυτή τη φορά - ξεκαθάρισε ότι η πολιτική λιτότηττας της ΟΝΕ δεν πρόκειται να αλλάξει και δεν είναι διατεθειμένος να ενδώσει στα αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων, που τα αποκήρυξε αποκαλώντας τα «Σειρήνες του υπερκαταναλωτισμού» και βήμα προς τα «πίσω»!

Από τις πλέον ωμές, δε, τοποθετήσεις του Κ. Σημίτη ήταν η διαβεβαίωση που παρείχε στην πλουτοκρατία ότι συναισθάνεται πλήρως την υποχρέωση της Ελλάδας να ρυθμίζει τα του οίκου της με πυξίδα τις πολιτικές και τους στόχους που έχει θέσει η ΕΕ!

Το γεγονός ότι αυτό το κυνικό κήρυγμα νεοσυντηρητισμού επιχειρείται να μπει σε δεύτερη μοίρα, αφού οι «αναλυτές» προτάσσουν τα πρωθυπουργικώς λεχθέντα για τις... εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αποτελεί επιπλέον απόδειξη ότι η επίθεση κατά των δικαιωμάτων του λαού συμβαδίζει αρμονικά με την επίθεση και κατά της νοημοσύνης του.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαδήλωσαν το δικό τους όραμα οι εργαζόμενοι

Την ώρα που ο Κ. Σημίτης δανειζόταν προκλητικά το «I have a dream» (έχω ένα όραμα) του δολοφονημένου από τους καπιταλιστές Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, για να προβάλει ως προοδευτική μία ακόμα δεκαετία σκληρής λιτότητας για τους εργαζόμενους, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, μαζί με τους χιλιάδες αγωνιζόμενους Θεσσαλονικείς, πρόβαλαν διαδηλώνοντας - κόντρα σε 5.500 αστυνομικούς που ήρθαν να καταστείλουν τη λαϊκή οργή - το δικό τους πραγματικό όραμα: Για μια κοινωνία αντάξια αυτών που παράγουν όλον τον πλούτο. Για μια κοινωνία χωρίς τους ομοτράπεζους πλουτοκράτες του κάθε κυρίου Σημίτη.


ΣΕΛ.  10   -   11


ΚΝΕ - ΟΓΕ
Μαχητική καταγγελία του «Μεγάλου Αδελφού»

Με μια μαζική και μαχητική διαμαρτυρία έξω από τα κεντρικά γραφεία του «Αντέννα», η ΚΝΕ και η ΟΓΕ έδωσαν χτες απάντηση στο «Μεγάλο Αδελφό» και σε όλους όσοι θέλουν να σερβίρουν τηλεοπτικά σκουπίδια


ΣΕΛ.  13
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νέα αγροτικά συλλαλητήρια

Νομαρχιακά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται στις 24 Σεπτέμβρη σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα. Στις 18 του μήνα συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στα Φάρσαλα. ΕΟΑΣ Καρδίτσας: Ολοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης


ΣΕΛ.  17
ΣΤΑ ΤΕΙ ΑΠΟ Β' ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΤΕΕ
Οι βάσεις εισαγωγής σήμερα στο «Ρ»

ΣΕΛ.  29
ΠΓΔΜ
Επικίνδυνες «πρωτοβουλίες» από Αθήνα

Πρωτοστατεί η ελληνική κυβέρνηση στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και εκβιασμούς για την παράταση της παραμονής των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην ΠΓΔΜ, παρά την αντίθεση των Σκοπίων, ενώ την ίδια στιγμή θεωρεί κατάλληλο το χρόνο να φέρει στο προσκήνιο την εκκρεμότητα της ονομασίας του γειτονικού κράτους


ΣΕΛ.  20   -   21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ