ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Δείγμα» εισαγομένων από τους απόφοιτους των ΤΕΕ

Αναλυτικά οι βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ και ο αριθμός εισαχθέντων

Μόλις 2.661 απόφοιτοι του Β' κύκλου των ΤΕΕ από τους 14.710 που πήραν μέρος στις εξετάσεις εισάγονται τελικά στα ΤΕΙ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Αποδεικνύεται έτσι και στην πράξη ότι η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους αποφοίτους των ΤΕΕ είναι μια ψευδαίσθηση που σκόπιμα καλλιεργήθηκε από την κυβέρνηση, για να κρύψει το χαρακτήρα μαθητείας που έχουν τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια. Για τους υπόλοιπους μαθητές των ΤΕΕ, η αποφοίτηση από το Β' κύκλο οδηγεί την πλειοψηφία στα ιδιωτικά ΙΕΚ για να συνεχίσουν την κατάρτισή τους, αφού το ελιτίστικο ενιαίο λύκειο δε χωρούσε αυτούς τους μαθητές.

Οι τελειόφοιτοι του Β' κύκλου των ΤΕΕ διαγωνίστηκαν σε Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και ένα μάθημα ειδικότητας. Στις εξετάσεις πήραν μέρος 14.710 υποψήφιοι από τους 16.336 που είχαν δηλώσει αρχικά συμμετοχή, ποσοστό συμμετοχής 90%. Από αυτούς μετείχαν στη διαδικασία επιλογής 4.290 υποψήφιοι οι οποίοι πέτυχαν τη βάση βαθμολογίας. Επισημαίνεται ότι η βάση βαθμολογίας είναι 1.000 με άριστα το 2.000 για τα ημερήσια ΤΕΕ και 600 με άριστα το 1.200 για τα εσπερινά ΤΕΕ.

Από αυτούς που πέτυχαν τη βάση, εισάγονται στα ΤΕΙ με κριτήρια τη βαθμολογία, τη σειρά προτιμήσεων και τον αριθμό των θέσεων 2.661 απόφοιτοι από τα ημερήσια ΤΕΕ και 60 από τα εσπερινά ΤΕΕ, ενώ δε λείπουν οι περιπτώσεις που υπήρξαν κενές θέσεις.

Σήμερα, ο «Ρ» δημοσιεύει τις βάσεις εισαγωγής και τον αριθμό εισακτέων ανά σχολή ΤΕΙ.





Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ