ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωταγωνιστής ο εργαζόμενος λαός

Στους δρόμους του αγώνα έσπασε - το βράδυ του Σαββάτου - η κυβερνητική τρομοκρατία, καταδικάστηκε η αντεργατική πολιτική και άνθισε το λουλούδι της προοπτικής του αγώνα

Αποψη της συγκέντρωσης έξω από το χώρο της Εκθεσης
Αποψη της συγκέντρωσης έξω από το χώρο της Εκθεσης
Από το Λιμάνι, ξεκίνησε η μεγάλη διαδήλωση των ταξικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος. Το χώρο - σύμβολο της κατοχής της Θεσσαλονίκης από τους Ευρωαμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Εφτασε στη ΧΑΝΘ, έξω από το χώρο της ΔΕΘ που για άλλη μια φορά είχε «καταληφθεί» από τις δυνάμεις της συναίνεσης και της υποταγής, τους διάφορους χειροκροτητές της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ.

Κατέληξε στο Αμερικάνικο Προξενείο - σύμβολο εξάρτησης της χώρας μας και των ξενόδουλων κυβερνήσεων που παραχωρούν γην και ύδωρ στους επικυρίαρχους πολεμοκάπηλους.

Μέσα από αυτή τη διαδρομή, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, που συγκρότησαν ένα πραγματικά μεγάλο, πανεργατικό συλλαλητήριο αντίστασης, έδωσαν απάντηση στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των πολιτικών της συμμάχων. Εβαλαν στο περιθώριο τους δημαγωγούς και δήλωσαν ξεκάθαρα πως η λαϊκή πάλη θα εκφράζεται καθημερινά και παντού, μέχρι την ανατροπή της πολιτικής που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, όταν μιλά για την «ισχυρή Ελλάδα». Μιας πολιτικής που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Ο αγωνιζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης εκφράστηκε με τη διαδήλωσή του και εξήγγειλε την πολιτική συσπείρωσης και αγώνα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενα δρόμο δύσκολο που περνά μέσα από τις συμπληγάδες του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Το μόνο δρόμο, όμως, για να ξεκινήσουν θετικές διεργασίες προς όφελος του λαού και του τόπου.

Από το Λιμάνι, λοιπόν, το χώρο που μετατράπηκε σε μετερίζι αντίστασης του εργατικού, φιλειρηνικού, αντιπολεμικού κινήματος της Θεσσαλονίκης, οι ταξικές δυνάμεις, ξεχύθηκαν στο δρόμο για το χώρο της παλλαϊκής συγκέντρωσης στην πλατεία ΧΑΝΘ.

«Η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», βροντοφώναξαν οι χιλιάδες συναγωνιστές, εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι φοιτητές και μαθητές. Συντάχθηκαν πίσω από τα πανό, ύψωσαν τα κόκκικα λάβαρα και ξεκίνησαν για το αγωνιστικό ραντεβού έξω από τη ΔΕΘ.

«Αγώνας, ταξική ενότητα, συντονισμός. Αυτός είναι ο δρόμος μας», υποδείκνυε με σαφήνεια το πανό του ΠΑΜΕ στην κεφαλή τής πορείας. «Αύξηση των δαπανών για την παιδεία - δημόσιο δωρεάν σχολείο», πρότασσαν το αίτημα, οι γονείς που συγκροτημένα πορεύτηκαν κάτω από το πανό της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων.

«Οχι στον εργασιακό μεσαίωνα», το σύνθημα του Συνδικάτου Οικοδόμων που δήλωνε την αντίθεση του εργατικού κινήματος, στην πολιτική εκχώρησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης.

Ασταμάτητα, σε όλη τη διαδρομή, από την Παραλιακή Λεωφόρο, στο Λευκό Πύργο, μέχρι το δρόμο που οδηγούσε προς την πλατεία ΧΑΝΘ, διαδήλωναν, με μια φωνή: «Εργάτες αγρότες φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές». Και καταδίκαζαν την εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, απαιτώντας: «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Στην πλατεία ΧΑΝΘ, που αποκόπηκε από την είσοδο του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου με κλούβες και εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία κατήγγειλαν την πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας και έστειλαν σαφές το μήνυμα πως θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα απέναντι στο «κοινωνικό» κράτος των ανέργων, των εξαθλιωμένων απασχολήσιμων και ασφαλίσιμων, των περιθωριοποιημένων, των σύγχρονων σκλάβων.

Από το χώρο που η εξέδρα στήθηκε παρά τις απαγορεύσεις, ακούστηκε μυριόστομα το σύνθημα - καταδίκη: «Λιτότητα ανεργία αυταρχισμός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός». Εκεί στην πλατεία ΧΑΝΘ, όπου το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν γνωστές τις διεκδικήσεις τους, συναντήθηκαν όλες οι προσυγκεντρώσεις που ξεκίνησαν από διάφορα σημεία της πόλης. Αποκαλύφθηκε πως το κλίμα «κοινωνικής συναίνεσης» που επιχειρήθηκε να στηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, απωλέσθηκε και αναζητείται.

Το σύνθημα «φέρτε ΜΑΤ, ψηφίστε τρομονόμους, εμείς όλη τη μέρα θα είμαστε στους δρόμους», ήταν η απάντηση στην πρωτοφανή κινητοποίηση της κυβέρνησης και των μηχανισμών της. Περίπου 5.000 αστυνομικοί είχαν μετατρέψει τη ΔΕΘ και τους γύρω δρόμους σε άντρο τρομοκρατίας. Αγνωστος αριθμός ασφαλιτών και τηλεοπτικές κάμερες, που είχαν στηθεί ειδικά για να καλύψουν τα επεισόδια που προπαγάνδιζε ο κυβερνητικός μηχανισμός έμειναν στα κρύα του λουτρού...

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε περίτρανα πως ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο, εκφραστές της βαθιά αντεργατικής και αντιδημοκρατικής πολιτικής της ΕΕ, μόνο κάτω από την ισχυρότατη προστασία των κατασταλτικών μηχανισμών μπορούν να «αντικρίζουν» το κίνημα και να αντιμετωπίζουν τις διεκδικήσεις του.

Η μεγάλη διαδήλωση κορυφώθηκε με μια πρωτόγνωρα μαχητική πορεία που ξεκίνησε από τη ΧΑΝΘ και κατέληξε λίγα μέτρα μετά το Αμερικάνικο Προξενείο. Οι χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου και της δουλιάς, ο εργατόκοσμος της Θεσσαλονίκης που απαιτεί συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης με τους γειτονικούς λαούς, διατράνωσε τα αισθήματά του βροντοφωνάζοντας: «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών», «κυβέρνηση Σημίτη υπάλληλοι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο».

Εκεί, οι νεολαίοι έβαψαν με κόκκινη μπογιά το έμβλημα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και διατύπωσαν το πάγιο αίτημα του ελληνικού λαού: «Εξω οι ΗΠΑ».

ΛΙΜΑΝΙ
Πήραν τη σκυτάλη για να συνεχίσουν

«Χτες» ήταν οι ΝΑΤΟικοί, που εισέπρατταν την οργή των εργαζομένων. Το Σάββατο, απ' τον ίδιο χώρο, άρχισε η διαδήλωση με αιτήματα εφ' όλης της ύλης
«Χτες» ήταν οι ΝΑΤΟικοί, που εισέπρατταν την οργή των εργαζομένων. Το Σάββατο, απ' τον ίδιο χώρο, άρχισε η διαδήλωση με αιτήματα εφ' όλης της ύλης
Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση, αλλά και μήνυμα φιλίας προς τους λαούς της Βαλκανικής, έστειλαν από την κεντρική πύλη του Λιμανιού, το ορμητήριο πολέμου των ΝΑΤΟικών, οι χιλιάδες εργαζόμενοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων και πήραν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση - προάγγελο των αγώνων, που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα μπροστά στην επιχείρηση υλοποίησης των αντεργατικών επιλογών της κυβέρνησης και των συμμάχων της.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Αχιλλέας Κωστόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος προειδοποίησε πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. «Το μέλλον για μας και τα παιδιά μας, βρίσκεται στη γραμμή της πάλης και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής στο σύνολό της. Βρίσκεται στις διεκδικήσεις, στις κατακτήσεις. Ετσι θ' ανοίξουμε το δρόμο γι' αυτούς που έρχονται πίσω από εμάς», είπε και κατήγγειλε πως «ο "εθνικός στόχος" είναι μια έννοια που έχει χρησιμοποιηθεί για να γίνουν πράξη τα αμέτρητα αίσχη, ο βάρβαρος βιασμός της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Και αυτόν το "στόχο" συνυπογράφουν οι πλειοψηφίες των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αλλά και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΘ, προχωρώντας στην εχθρική πράξη για τα συμφέροντα των εργαζομένων της χώρας».

«Η δική μας καθημερινότητα δε μετριέται με την πλασματική πραγματικότητα των στατιστικών και ψυχρών αριθμών και τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ», είπε ο Βασίλης Αρτεμίου, γραμματέας της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΠΣΙΚΟ - ΗΒΗ Θεσσαλονίκης. «Μετριέται με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν καθημερινά την τρομοκρατία της εργοδοσίας, με τους νέους των λαϊκών στρωμάτων, που, όταν βγαίνουν στην κοινωνία, γνωρίζουν την ανεργία, με την καθημερινή καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων στους χώρους δουλιάς, με τις μαζικές απολύσεις». Και κατέληξε, σημειώνοντας πως «το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, έχει δείξει το δρόμο για την ανάκαμψη του εργατικού κινήματος και την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, που έχουν εξαπολύσει οι ταξικοί μας αντίπαλοι με τους πολιτικούς τους εκφραστές».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε και ο Χρήστος Τρεμπελής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. «Η πολιτική της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει στην πόλη μας στρατιά ανέργων. Την τελευταία δεκαετία χάθηκαν στη Νάουσα πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας. Με τους νέους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση, έχουμε ελαστικοποίηση της εργασίας, απλήρωτη υπερωρία, απλήρωτα μεροκάματα, ανασφάλιστη εργασία», ανέφερε περιγράφοντας την κατάσταση. Και με αισιοδοξία παρότρυνε: «Στο χέρι μας είναι να αλλάξει η κατάσταση. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να παλέψει για να ανατρέψει αυτήν την πολιτική. Να αντισταθεί και να καταδικάσει όσους βάζουν πλάτες να περάσουν τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα. Μόνος δρόμος για μας, είναι ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης», κατέληξε.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ
Εδώ διαδηλώνει η Θεσσαλονίκη του αγώνα

Στα πανό ζωγραφισμένο ένα μέλλον που δεν έχει καμία σχέση με το «όραμα» του Σημίτη και των ομοτράπεζών του
Στα πανό ζωγραφισμένο ένα μέλλον που δεν έχει καμία σχέση με το «όραμα» του Σημίτη και των ομοτράπεζών του
«Παρών» στη συγκέντρωση στην οποία κάλεσε το ΕΚΘ, στο χώρο της πλατείας ΧΑΝΘ, απέναντι από τη ΔΕΘ, έδωσε η εργατική τάξη και ο λαός της πόλης, που ορθώνουν αγωνιστικό ανάστημα για να μην περάσουν τα σκληρά μέτρα των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, για να μην εφαρμοστούν στην πράξη, για να ανατραπεί το καθεστώς των γκέτο στα εργοστάσια, η τρομοκρατία του εργοδότη στους χώρους δουλιάς. Η πλατεία ντύθηκε με τα χρώματα της συλλογικής δράσης και της αντίστασης. Υλικά που πηγάζουν αστείρευτα από την πολύχρονη ιστορία αγώνων της Θεσσαλονίκης.

«Εδώ υπάρχει πάνω από όλα η Θεσσαλονίκη του αγώνα, της εργατιάς, της Φεντερασιόν, των εργατικών λαϊκών αγώνων, η Θεσσαλονίκη της ειρήνης, του μεγαλειώδους αντιΝΑΤΟικού- αντιπολεμικού κινήματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θ. Κυριακίδης, Γραμματέας του ΕΚΘ, χαιρετίζοντας τη μεγάλη κινητοποίηση. Και η φράση του σκεπάστηκε από το σύνθημα που βροντοφώναξε η νεολαία εκφράζοντας την απαίτηση του λαού της πόλης «Η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

«Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση έχουν συνέχεια εδώ σ' αυτό το χώρο σήμερα», ανέφερε ο Θ. Κυριακίδης και κατήγγειλε την κυβέρνηση και τους συνεταίρους της πως προκειμένου να υπερασπιστούν την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική τους και να τη θωρακίσουν απέναντι στον «εχθρό-λαό», «ψηφίζετε τους "τρομονόμους", θέλετε να καθιερώσετε την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των αφισοκολλήσεων».

«Το αναπτυξιακό σας μοντέλο είναι το μοντέλο της ΝΑΤΟικής ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, είναι ποτισμένο με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Είναι η ΝΑΤΟική στρατιωτική Διοίκηση στο Γ΄ Σώμα Στρατού, είναι η ΝΑΤΟική κατοχή στο λιμάνι, είναι ο πόλεμος που σιγοβράζει στα Σκόπια με κίνδυνο να φουντώσει σε όλα τα Βαλκάνια», είπε και ξεκαθάρισε πως «γι' αυτό ο εργαζόμενος λαός δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει να δυναμώσουμε την πάλη μας για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική ανάπτυξης και αξιοποίησης του πλούτου της χώρας και απεμπλοκής από ΝΑΤΟικά σχέδια. Γι' αυτό σήμερα δίνουμε συνέχεια για αγωνιστική συσπείρωση, για συγκρότηση πλατιού λαϊκού μετώπου με μπροστάρη την εργατική τάξη, μαζί με τα μικρομεσαία αγροτικά και λαϊκά στρώματα, που θα αντιπαλέψει και θα ανατρέψει προς όφελός μας αυτή τη βάρβαρη πολιτική».

Στη συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ χαιρέτισαν επίσης ο αντιπρόεδρος του ΕΚΘ, Η. Περπερίδης, ο οποίος, απαντώντας στην επιχείρηση περιορισμού της λαϊκής αγωνιστικής έκφρασης, είπε: «Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε περιορισμό». Επίσης, χαιρέτισε ο Κ. Γκοντίνος, αναπληρωτής γραμματέας του ΕΚΘ, που σημείωσε: «Με το συλλαλητήριό μας σήμερα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε στην πόλη μας. Για την αξιοπρέπειά μας απέναντι στην επαναλαμβανόμενη υποσχεσιολογία και τη μη υλοποίηση των εξαγγελιών. Απαντούμε σε όσους έχουν μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη».

Τα δικά μας αιτήματα

Η αντίθεση του λαού, στην επιχείρηση εξαπάτησης από την κυβέρνηση, που κλιμακώνεται μετά και από τα πακέτα κοινωνικής ελεημοσύνης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, διατυπώθηκε μέσα από το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Ενα κείμενο που επιδόθηκε στη συνέχεια στον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γ. Πασχαλίδη και δηλώνει τις διεκδικήσεις του εργαζόμενου λαού της Θεσσαλονίκης.

«Αγωνιζόμαστε ενάντια, στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην κατάργηση του 8ωρου, στην τριχοτόμηση του ΟΑΕΔ και στην καθιέρωση με νόμο των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας που αποτελούν σύγχρονο δουλεμπόριο, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στη μετατροπή της πόλης μας σε ορμητήριο ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, στην εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων, στην απαράδεκτη καθυστέρηση και αναβολή των έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο λαός της Θεσσαλονίκης.

Διεκδικούμε:

- Αναπτυξιακή πολιτική που θα αξιοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της περιοχής μας στη βάση σχεδίου παραγωγικής ανάπτυξης με κλαδικές πολιτικές ανάπτυξης σε παραδοσιακούς και νέους κλάδους.

- Μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας (επιδότηση ανέργων στο 80% του ημερομίσθιου του ανειδίκευτου εργάτη, αύξηση του χρόνου επιδότησης).

- Κατοχύρωση του ενιαίου δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

- Καθιέρωση 35ωρου, 5ήμερου, 7ωρου χωρίς μείωση αποδοχών με πλήρη απασχόληση και διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

- Ακύρωση του νόμου για τη διευθέτηση της μερικής απασχόλησης.

- Ακύρωση ιδιωτικοποιήσεων των ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΔΕΘ. Να παραμείνουν στο δημόσιο και να ενισχυθούν για την ανάπτυξή τους.

- Κοινωνική ασφάλιση σύγχρονη, δημόσια, καθολική, υποχρεωτική για όλους.

- Αύξηση των κονδυλίων για τη Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία.

- Να απεμπλακεί η χώρα μας από τις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στις γειτονικές χώρες.

- Να σταματήσει η διέλευση των ξένων στρατευμάτων από το Λιμάνι.

- Να προχωρήσουν τα έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προκαλεί τη νοημοσύνη όσων ήδη διαδήλωσαν η ΠΑΣΚΕ

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ κάλεσε χτες τη διοίκηση να συζητήσουν το αίτημα των συνδικάτων για το συλλαλητήριο που έχει ήδη γίνει

Για υπονόμευση της σοβαρότητας, της αξιοπιστίας και της δημοκρατικής λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο η «Εργατική Ενότητα», απαντώντας στην πρόσκληση του προέδρου (ΠΑΣΚΕ) Ν. Γιαννόπουλου, για σύγκληση Ολομέλειας της διοίκησης, χτες Δευτέρα 10 του Σεπτέμβρη, με θέμα το αίτημα των 16 από τα 31 μέλη της διοίκησης για διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 8 του μήνα.

Με κείμενο που υπογράφουν τα 8 εκλεγμένα μέλη της διοίκησης, συνδικαλιστές της «Εργατικής Ενότητας», απαντούν στην πρόσκληση του προέδρου:

«Οπως ξέρεις, τα 16 μέλη της Διοίκησης ζήτησαν την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας για τη διοργάνωση Πανεργατικού Συλλαλητηρίου στις 8 Σεπτέμβρη, με την ευκαιρία της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Παρά το αίτημα της απόλυτης πλειοψηφίας της διοίκησης, αρνήθηκες να συγκαλέσεις την Ολομέλειά της, με σκοπό να ακυρώσεις την κινητοποίηση των εργαζόμενων της πόλης.

Οπως ξέρεις, η Ολομέλεια της διοίκησης του ΕΚΘ συνεδρίασε στις 5 Σεπτέμβρη και αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 8 Σεπτέμβρη.

Το συλλαλητήριο ήδη πραγματοποιήθηκε με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΕΚΘ.

Μετά απ' αυτά, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να συμμετάσχουμε σε μια Ολομέλεια (αυτή που «συγκαλείς» για τις 10/9) που έχει ήδη γίνει. Εχει ήδη αποφασίσει. Και έχει - με επιτυχία - υλοποιήσει την απόφαση αυτή, σώζοντας την τιμή του ΕΚΘ, των εργαζομένων και της πόλης.

Η πρόσκληση για Ολομέλεια την 10/9, που την απέστειλες αφού πληροφορήθηκες την απόφαση της Ολομέλειας για διοργάνωση συλλαλητηρίου την 8/9, μόνο ως ειρωνεία και υπονόμευση της σοβαρότητας, της αξιοπιστίας και της δημοκρατικής λειτουργίας του ΕΚΘ μπορεί να θεωρηθεί».

Το κείμενο υπογράφουν: Θ. Κυριακίδης, Β. Ρέβας, Χ. Κουτσουράς, Δ. Αλιστρατινός, Π. Αρβανιτίδης, Σ. Ζαριανόπουλος, Σ. Καλαντίδου, Θ. Μητρούδας, Α. Οργαντζής.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ