Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11587

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ
Η «νέα Ελλάδα» δόκανο για να συνεχιστεί η πολιτική που βυθίζει το λαό στη φτώχεια

ΣΕΛ.  11
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Η αγωνιστική παρέμβαση επέβαλε «πάγωμα» της κατάσχεσης σπιτιού μεταλλεργάτη

ΣΕΛ.  13

ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ από κυβέρνηση - τρόικα

ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει περιθώριο να μείνει θεατής στο συνεχιζόμενο έργο των αντιλαϊκών μέτρων που παίζεται στις πλάτες του. Μπορεί να εμποδίσει τον κατήφορο αν δυναμώσει τον αγώνα του και γυρίσει την πλάτη στις κυβερνήσεις και στα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης

MotionTeam

Νέες αντιλαϊκές ανατροπές συζητούν κυβέρνηση - τρόικα. Ετοιμάζουν αύξηση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, ίσως και πλήρη «απελευθέρωσή» τους. Μείωση των επικουρικών συντάξεων, του εφάπαξ στο Δημόσιο, των συντάξεων των ΕΒΕ. Επιτάχυνση των απολύσεων στο Δημόσιο, όπου μετά την ΕΡΤ σειρά παίρνουν οι εργαζόμενοι σε ΕΒΟ, ΕΛΒΟ, ΠΥΡΚΑΛ, ΕΑΒ, συμβασιούχοι, εκπαιδευτικοί, κ.λ.π. Νέες περικοπές στην Υγεία, με όχημα τα χρέη και τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ. Νέα φοροεισπρακτικά μέτρα. Επιδίωξη η ακόμη μεγαλύτερη στήριξη της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου στο πλαίσιο της εξόδου από την κρίση σε όφελός του. Για το λαό η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  6

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και μεταναστών στις εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία, μαζική συμμετοχή και ενδιαφέρουσα θεματολογία έγινε το Σαββατοκύριακο στο Πάρκο «ΦΙΞ» στα Πατήσια το Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7   -   9

ΚΚΕ
Αλλη η νέα Ελλάδα του λαού

Η «νέα Ελλάδα», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, φτιάχνεται από τα γνωστά παλιά υλικά. Η ανταγωνιστικότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επιχειρηματικότητα, η ευρωπαϊκή προοπτική είναι τα παλιά φθαρμένα υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και το λαό στη χρεοκοπία. Ο λαός έχει πληρώσει πανάκριβα τους «εθνικούς», δηλαδή τους ταξικούς στόχους του κεφαλαίου. Από την «ισχυρή Ελλάδα της ΕΕ και της ΟΝΕ», μέχρι τη σημερινή «νέα Ελλάδα» της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Γι' αυτό και πρέπει να απορρίψει το προσκλητήριο υποταγής της ΝΔ και της κυβέρνησης, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τον θέλουν εγκλωβισμένο στις διάφορες παραλλαγές διαχείρισης της σημερινής πολιτικής. Η νέα Ελλάδα για το λαό μπορεί να χτιστεί μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Ο λαός να έχει στα δικά του χέρια την εξουσία και τον πλούτο που παράγει. Αυτό το δρόμο προτείνει το ΚΚΕ. Το μοναδικό ελπιδοφόρο και ρεαλιστικό για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.



ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Κρίσιμες εξελίξεις

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Νέα παρέμβαση για τους παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  21
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Συναγερμός για την κατάργηση του πενθήμερου

ΣΕΛ.  28
ΗΠΑ - ΕΕ
Αντιδράσεις για τις παρακολουθήσεις

ΣΕΛ.  18
Παράσταση διαμαρτυρίας για την Ειδική Αγωγή

ΣΕΛ.  17
Τ.Ο. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξόρμηση για την οργάνωση των ανέργων

ΣΕΛ.  13
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΑΕΕ
Αναδρομική «τσεκουριά» στο ΕΚΑΣ

ΣΕΛ.  16
ΚΝΕ
Πετυχημένες φεστιβαλικές εκδηλώσεις

ΣΕΛ.  3
ΑΣΓΜΕ
Πρώτη δύναμη η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων»

Με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής το συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). Σημαντική επιτυχία σημείωσε η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων», παράταξη που δουλεύουν οι κομμουνιστές, η οποία στις αρχαιρεσίες πλειοψήφησε και κατέλαβε τις 9 από τις 15 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ