Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11540

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Στις 13 Μάη και ώρα 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με εκπροσώπους όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων και τις οργανώσεις των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά Ταμεία, στην αίθουσα του Συλλόγου Εργαζομένων πρώην Αγροτικής Τράπεζας (Αμερικής 10).

Η επίθεση των τελευταίων χρόνων στις συντάξεις και στα ασφαλιστικά δικαιώματα έχει οδηγήσει τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους στη φτώχεια, στην ανέχεια και στην ανασφάλεια και τα ασφαλιστικά Ταμεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η κυβέρνηση προετοιμάζει νέο πλήγμα στο ασφαλιστικό σύστημα με δραστική μείωση στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της νέας επίθεσης που ετοιμάζεται και απαιτεί: Καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Να αυξηθούν οι συντάξεις. Να εξασφαλιστεί δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Κανένας συνταξιούχος αβοήθητος.


ΣΕΛ.  3

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
ΑΓΩΝΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Θα θέλαμε να απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ, για να γίνει πραγματικότητα η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού και όχι ξανά προς όφελος των μονοπωλίων, της ΕΕ και του συστήματός τους.
  • Κανένας νόμος, καμιά κυβέρνηση δεν παραχώρησε ποτέ κανένα δικαίωμα στην τάξη μας. Στην εργατική τάξη κανείς δε χάρισε τίποτα, διαχρονικά επέβαλε τα δίκια της, με το δικό της νόμο, το νόμο της ταξικής πάλης, της οργάνωσης, των δικών της εξεγέρσεων.

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο στις 23 Μάη για τις Συλλογικές Συμβάσεις

ΚΚΕ
Τραγικές συνέπειες για το λαό

Το ΚΚΕ καταδικάζει την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και άλλων δημόσιων Οργανισμών από τη συγκυβέρνηση και ταυτόχρονα καλεί το λαό και τους εργαζόμενους σε αυτούς τους Οργανισμούς να αντιταχθούν δυναμικά. Οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων και Οργανισμών, που προωθεί η συγκυβέρνηση, αλλά και οι συμπράξεις αυτών με άλλους επενδυτές της δήθεν «υγιούς επιχειρηματικότητας», για τις οποίες μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν μπορούν να ανακουφίσουν το λαό από τα αντιλαϊκά μέτρα και να μειώσουν την ανεργία, αλλά οδηγούν σε νέες τραγικές συνέπειες τα λαϊκά στρώματα. Η εναντίωση του λαού σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης χρειάζεται να συνδυασθεί με την πάλη για κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων και για κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.



ΚΟΜΙΣΙΟΝ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πανηγυρίζουν για τη βύθιση των μισθών

ΣΕΛ.  14
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Νέο ρεκόρ ανεργίας

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Αύξηση πάνω από 33% για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  16
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΔ
Ψευτο-αντιπαράθεση στις πλάτες των ανέργων

ΣΕΛ.  15
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Μετατρέπονται σε εργασιακά κάτεργα

ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ