ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Μάη 2013
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τους συνταξιούχους και τα Ταμεία

Για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων, την ανάσχεση της νέας επίθεσης και τη διεκδίκηση λύσεων. Συνάντηση στις 13 Μάη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Ομοσπονδίες και τους εργαζόμενους στους ασφαλιστικούς Οργανισμούς

Από τη μαζική πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα, στις 19 Απρίλη
Από τη μαζική πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα, στις 19 Απρίλη
Πρωτοβουλία για την ανάδειξη των προβλημάτων των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, για την υπεράσπιση των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων από νέα πλήγματα, αναλαμβάνει το ΚΚΕ. Σ' αυτό το πλαίσιο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί στις 13 Μάη με εκπροσώπους όλων των συνταξιουχικών Οργανώσεων και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνεται σχετικά με την πρωτοβουλία του Κόμματος:

«Η επίθεση των τελευταίων χρόνων στις συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα έχει οδηγήσει τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους στη φτώχεια, στην ανέχεια και την ανασφάλεια και τα ασφαλιστικά Ταμεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων ζει με συντάξεις κάτω από 500 ευρώ. Από αυτές τις πενιχρές συντάξεις δεν ζουν μόνο οι ίδιοι. Σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, φτώχειας και τεράστιας ανεργίας απ' τις πενιχρές συντάξεις ζουν εκατομμύρια οικογένειες. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι - και μόνο όσοι μπορούν - είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν όλο και περισσότερα οι ίδιοι για παροχές Υγείας και Πρόνοιας που θα έπρεπε να εξασφαλίζει το κράτος δωρεάν, όπως για εξετάσεις, φάρμακα, περίθαλψη, βοήθεια στο σπίτι.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων, προετοιμάζει νέο πλήγμα στο ασφαλιστικό σύστημα με δραστική μείωση στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Τα χρέη των ασφαλιστικών Ταμείων είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντεργατικής πολιτικής. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, όλα τα προηγούμενα χρόνια, λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων με διάφορους τρόπους και με το χρηματιστήριο, τα "κούρεψαν" με τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια. Ταυτόχρονα, απαλλάσσουν τη μεγαλοεργοδοσία από τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τα μεροκάματα και τους μισθούς, γιγαντώνουν την ανασφάλιστη εργασία.

Το ΚΚΕ απαιτεί: Καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Να αυξηθούν οι συντάξεις. Να εξασφαλιστεί δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Κανένας συνταξιούχος αβοήθητος.

Το ΚΚΕ, στη σημερινή δύσκολη κατάσταση για τους συνταξιούχους και το λαό, ανοίγει τη συζήτηση και θα πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της νέας επίθεσης που ετοιμάζεται, για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων, τη διεκδίκηση λύσεων. Στις 13 Μάη και ώρα 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με εκπροσώπους όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων και τις οργανώσεις των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά Ταμεία, στην αίθουσα του Συλλόγου Εργαζομένων πρώην Αγροτικής Τράπεζας (Αμερικής 10)».

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τα 68 χρόνια απ' τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη

Εκδηλώσεις την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

«9 Μάη 1945 - 9 Μάη 2013... 68 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη - Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε!» είναι ο τίτλος, αλλά και το περιεχόμενο της πολιτικής - πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Πέμπτη 9 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αττικής. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και θα χαιρετίσει εκπρόσωπός της.

Στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, με αφορμή τα 68 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 9 Μάη στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Σε Πελοπόννησο - Ζάκυνθο - Κεφαλονιά

-- Πάτρα, 8 μ.μ., στην πλ. Ελευθερίας, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αίγιο, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον Ν. Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Πύργος, 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον Χ. Γιάνναρο, μέλος της ΤΕ Ηλείας.

-- Σπάρτη, 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον Δ. Δημητρόπουλο, μέλος της ΤΕ Λακωνίας.

-- Τρίπολη, 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον Α. Αναστασόπουλο, μέλος της ΤΕ Αρκαδίας.

-- Αργος, 8 μ.μ., στη πλ. Αγ. Πέτρου, με ομιλήτρια την Αγγελική Εμμανουήλ, μέλος της ΤΕ Αργολίδας.

-- Κόρινθος, 8 μ.μ., στα Περιβολάκια, με ομιλήτρια την Κική Νανοπούλου, μέλος της ΤΕ Κορινθίας.

-- Ζάκυνθος, 8 μ.μ., στην πλ. Αγ. Μάρκου, με ομιλητή τον Γ. Κωνσταντίνου, μέλος της ΤΕ Ζακύνθου.

-- Αργοστόλι, 8 μ.μ., στην πλ. Καμπάνας, με ομιλήτρια την Αγγελική Τσώλου, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου.

-- Καλαμάτα, την Παρασκευή 10 Μάη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με ομιλήτρια την Στέλλα Χρηστέα, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας.

Σε άλλες πόλεις

-- Μανταμάδος, 11 π.μ., στο Μνημείο των Λαϊκών Αγωνιστών.

-- Κοζάνη, 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Γ. Βήττας, Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ.

-- Πτολεμαΐδα, 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία θα μιλήσει ο Α. Τσάκωνας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Συγκέντρωση - συναυλία για το πάρκο «Α. Τρίτσης»

Συγκέντρωση συναυλία για την υπεράσπιση του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» διοργανώνουν ο Δυτικός Τομέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, το Σάββατο 18 Μάη, στις 8 μ.μ., στο «Πάρκο Τρίτση» (δίπλα από το σιντριβάνι). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ