Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Απρίλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11240

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέο εργατικό ατύχημα στο χαλυβουργείο του Βελεστίνου

ΣΕΛ.  18
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΓΣΕΕ
Στοπ σε συζητήσεις μείωσης μισθών πανεργατική απεργία αμέσως μετά τις εκλογές

ΣΕΛ.  17

Ούτε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ούτε «αντιμνημονιακά» Τώρα πανίσχυρο ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι να βγάλουν βαθύτερα πολιτικά συμπεράσματα, να ξεμπλέξουν με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στην εξουσία του κεφαλαίου

Το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος σε καμία κυβέρνηση. Οχι γιατί θέλει να είναι αντιπολίτευση αλλά γιατί παλεύει για την εξουσία της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Υπάρχει ριζική εναλλακτική λύση, άλλος δρόμος ανάπτυξης που δεν θα έρθει έξω από την ταξική πάλη και χωρίς την κοινή δράση με τους κομμουνιστές. Τα άλλα κόμματα, από τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» έως τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, έχουν διαφορές μεταξύ τους αλλά δεν εναντιώνονται στα μονοπώλια. Μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση των αντιλαϊκών συμφωνιών μέσα στην ΕΕ. Ο λαός να χειραφετηθεί από αυτές τις αντιλήψεις, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα μαζί μας. Ολα τα άλλα είναι επικίνδυνα.


ΣΕΛ.  3,   8  -  9

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Την Πρωτομαγιά μαζί με τους αγωνιζόμενους χαλυβουργούς

ΣΕΛ.  19

Εργα και ημέρες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό είναι το κίνημα που ευαγγελίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα στηρίξει την «αριστερή κυβέρνηση» στο... φιλολαϊκό έργο της: Διαπραγμάτευση για το πόσα θα χάνουν οι εργαζόμενοι.

  • Στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πλειοψηφεί στο σωματείο του χώρου, σε συνεργασία με ένα κομμάτι της ΠΑΣΚΕ, υπέγραψαν σύμβαση που προβλέπει: Μείωση μισθών για τους νεοεισερχόμενους πάνω από 10%, αύξηση του ωραρίου κατά 15 λεπτά τη μέρα = 12 μέρες το χρόνο, άνοιγμα του δρόμου για την είσοδο εργολάβων στο χώρο της φύλαξης της επιχείρησης, εξαιρώντας τους αντίστοιχους εργαζόμενους από τη ΣΣΕ.
  • Στην εταιρεία «Ασπροφός», μελετητική εταιρεία στο χώρο της Ενέργειας, με το ίδιο ακριβώς σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ («Αυτόνομη Παρέμβαση») έπραξε περίπου τα ίδια που έπραξε στα ΕΛΠΕ.
  • Το επιχειρησιακό σωματείο στα σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος», το οποίο στηρίζει την εκλογή της «Αυτόνομης Παρέμβασης» στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση που προβλέπει μείωση μισθών 12% στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και 10% στους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.
  • Στον ΗΣΑΠ το σωματείο του χώρου, όπου πλειοψηφεί ο ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με τη ΔΑΚΕ, υπέγραψαν σύμβαση που ενσωματώνει τις μειώσεις που φτάνουν μέχρι και 35%, επισφραγίζοντας τη συρρίκνωση των αποδοχών των εργαζομένων.
  • Και βέβαια στους εμποροϋπαλλήλους...


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Κλιμακώνουν με 24ωρες απεργίες

ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΝΤ
Ανταγωνισμοί εν μέσω κρίσης

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΦΟΥΡ»
Μαζικές συνελεύσεις

ΣΕΛ.  16
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Καλούν σε ψήφο στο ΚΚΕ

ΣΕΛ.  32
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπόσχεται βάσανα για το λαό

ΣΕΛ.  11
ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ

Οι γαλλικές εκλογές, τα αποτελέσματά τους στον πρώτο γύρο και αυτά που ετοιμάζονται στο δεύτερο διδάσκουν, επιβεβαιώνουν γιατί το ΚΚΕ αρνείται τη συμμετοχή στο μέτωπο των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, των λεγόμενων αριστερών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ