Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ξεχειλίζει το μίσος κατά των εργατών

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν υπάρχει ομιλία της Ντ. Μπακογιάννη που να μην υπάρχει βρώμικη και συκοφαντική επίθεση κατά των ταξικών αγώνων, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, ακριβώς γιατί ως γνήσιο μόρφωμα των επιχειρηματικών ομίλων το κόμμα της αναγνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος και εχθρός. Ο,τι και αν ερωτάται στις συνεντεύξεις της, δεν «ξεχνάει» να επιτεθεί στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, ενώ είναι τέτοιο το μίσος κατά των εργατών και των αγώνων που κάνουν για τα δικαιώματά τους, που δε διστάζει να φέρνει την πραγματικότητα στα μέτρα της, επιστρατεύοντας βέβαια ψέματα και συκοφαντίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνέντευξή της στην ιντερνετική τηλεόραση του «Βήματος», που όταν ρωτήθηκε για τη θέση του κόμματός της για τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, αφού δήλωσε «πιστεύουμε στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, χωρίς παρέμβαση του κράτους», τασσόμενη ουσιαστικά υπέρ της κατάργησης του κατώτατου μισθού, έσπευσε να συμπληρώσει: «Οταν παρεμβαίνει το κράτος με τον οποιονδήποτε τρόπο είναι στρέβλωση. Οπως αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, επιτρέψτε μου να πω, π.χ. εδώ και τρεις μήνες μπορεί και τέσσερις μήνες στο Βόλο με τη βιομηχανία ή στον Πειραιά με τη βιομηχανία, το ότι βρίσκονται 10 άνθρωποι του ΠΑΜΕ και ουσιαστικά καταστρέφουνε μία βιομηχανία και τους εργαζόμενους όμως σε αυτήν...». Καμία σημασία δεν έχει για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας να μάθει τα πραγματικά περιστατικά, όπως για παράδειγμα ότι δεν γίνεται καμία απεργιακή κινητοποίηση στη χαλυβουργία του Βόλου ούτε καν πως δεν υπάρχει χαλυβουργία στον Πειραιά. Πολύ περισσότερο δεν την ενδιαφέρει να μάθει για τις 105 απολύσεις των εργατών ή ότι ο Μάνεσης θέλει να κατεβάσει τους μισθούς στα 500 ευρώ. Το μόνο που τη νοιάζει είναι να στηριχτούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα γι' αυτό και βγάζει το ταξικό μίσος της σε βάρος των εργατών...

Δε νοιάζονται για τους ανέργους και το λένε

«Εν πάση περιπτώσει, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Δεν κάνει τη διαφορά αν σ' αυτούς προστεθούν κι οι 500 από τις πρώην ΔΕΚΟ...». Αυτή ήταν η επισήμανση που έκανε χτες το πρωί, στη ΝΕΤ, κορυφαίο στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, σχετικά με τις συνέπειες από το οριστικό ξεπούλημα των πρώην ΔΕΚΟ.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι καμιά έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι τα αστικά κόμματα όχι απλά δεν ταλαντεύονται, αλλά ευθαρσώς ομολογούν και υπερασπίζονται τις οδυνηρές συνέπειες που έχει η πολιτική τους για τους εργαζόμενους (χώρια βέβαια που δε μιλάμε για πεντακόσιους, αλλά για μερικές χιλιάδες εργαζόμενους). Αλλά παραδοχές του τύπου... «ε, τι γίνει, οι άνεργοι θα αυξάνονται και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», είναι τουλάχιστον προκλητικές. Αλλά, βέβαια, γιατί να νοιάζει τα κόμματα της πλουτοκρατίας το ότι χιλιάδες οικογένειες μένουν χωρίς σταθερό εισόδημα, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς τη δυνατότητα να καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες. Αυτά και τα στελέχη τους δεκάρα τσακιστή δε δίνουν ούτε για τους ανέργους ούτε για τις οικογένειές τους. Οι άνεργοι όμως πρέπει όχι μόνο να τους γυρίσουν την πλάτη, αλλά και να δυναμώσουν το μόνο κόμμα που τους τρομάζει, το ΚΚΕ.

Ζητάνε και τα ρέστα;

Με το θράσος να ξεχειλίζει από παντού η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατήγγειλε τα σωματεία που προσέφυγαν στα δικαστήρια σε βάρος της. Προσέφυγαν κατά της προσπάθειάς της, την οποία αυθαίρετα τη βάφτισε απόφαση της Ομοσπονδίας, να αποκλείσει συνολικά 15 σωματεία, δηλαδή τους πάνω από 100 αντιπροσώπους στο συνέδριο που ξεκινά σήμερα. Τα σωματεία θέλει να τα αποκλείσει γιατί σε αυτά συμμετέχουν και συμβασιούχοι με πλήρη δικαιώματα.

Είναι θράσος να κατηγορεί όποιον προσφεύγει στα δικαστήρια, αυτή η πλειοψηφία που έχει στήσει φάμπρικα δικαστικών προσφυγών κατά σωματείων και συμβασιούχων.

Είναι κορύφωση του «κιτρινισμού» να εγκαλεί τα σωματεία και τις ταξικές δυνάμεις - τις οποίες υπονοεί αλλά δεν τολμά να τις ονοματίσει - γιατί κατέφυγαν στα δικαστήρια του «αστικού κράτους».

Μόνο που οι ταξικές δυνάμεις έχουν καθαρό ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο - ακόμα και τα αστικά δικαστήρια, χωρίς να έχουν αυταπάτες για το ρόλο τους - αν αυτό μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Στην αντίπερα όχθη, η πλειοψηφία καταφεύγει στα δικαστήρια για να σταματήσει την ενιαία αγωνιστική δράση των εργαζομένων. Αυθεντικό δεκανίκι των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, θέλει να διευκολύνει το πέρασμα των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών.

Ενιαία η επίθεση του κεφαλαίου

Αλλη μια απόδειξη για το πόσο απάτη είναι τα όσα λένε αυτές τις προεκλογικές μέρες τα αστικά κόμματα αλλά και τα λεγόμενα αντιμνημονιακά περί δήθεν δυνατότητας άλλου «μείγματος πολιτικής στα πλαίσια της ΕΕ, που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση», είναι τα όσα συμβαίνουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ και ευρύτερα του καπιταλιστικού κόσμου. Τα άγρια αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται λόγω μνημονίου. Είτε με μνημόνιο, είτε χωρίς μνημόνιο, τα ίδια μέτρα εφαρμόζονται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες με στόχο το πώς θα μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, για να αυξηθεί η κερδοφορία των καπιταλιστών. Σε άλλες χώρες της ΕΕ έχουν εφαρμοστεί εδώ και χρόνια. Στην Ελλάδα καθυστέρησαν και αυτό οφείλεται στο ταξικό εργατικό κίνημα και στο ΚΚΕ.

Μια «βόλτα» στο τι συμβαίνει σε χώρες που θεωρούνται «ατμομηχανές» της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Στη Γερμανία, πάνω από μια δεκαετία με κυβερνήσεις σοσιαλδημοκρατικές, χριστιανοδημοκρατικές, ή συγκυβερνήσεις μεταξύ τους και με τη συμβολή και άλλων αστικών κομμάτων (π.χ. Οικολόγων πράσινων, Φιλελεύθερων), οι εργαζόμενοι είχαν «παγωμένους» τους μισθούς τους. Οι νόμοι των σοσιαλδημοκρατών έφεραν συρρίκνωση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, διεύρυναν τη λεγόμενη ελαστική απασχόληση. 7,3 εκατομμύρια «εργαζόμενοι» φυτοζωούν με 400 ευρώ το μήνα ή και παρακάτω με τα λεγόμενα «μίνι-τζομπς» που οδηγούν σε συντάξεις των 140 ευρώ το μήνα. Τα μέτρα όπως η εκ περιτροπής εργασία - που βλέπουμε και στην Ελλάδα σήμερα με καθυστέρηση - έχουν προχωρήσει προ πολλού στη Γερμανία. Στη Γαλλία επίσης, με σοσιαλδηκρατική διαχείριση (πολλές φορές με τη στήριξη του ΚΚ) ή με συντηρητική διαχείριση, υπάρχουν 8 εκατομμύρια φτωχοί, αφαιρούνται κατακτήσεις, αυξάνεται η ανεργία. Στη Μεγάλη Βρετανία, που δεν είναι στη ζώνη του ευρώ, επίσης προωθούνται περικοπές σε Υγεία και Παιδεία, αυξάνονται οι άνεργοι, μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Στην Ισπανία, βιομηχανικά πιο αναπτυγμένη από την Ελλάδα, η επίσημη ανεργία έχει φτάσει το 23%, η μερική απασχόληση «τσακίζει κόκαλα» και βρίσκεται στο 40%. Στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στη Ρουμανία, στην Εσθονία όπως και στη χώρα μας, το ντόπιο κεφάλαιο με τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, συναποφάσισαν μνημόνια και τα δάνεια από ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι λαοί βιώνουν τη λυσαλέα επίθεση στα δικαιώματά; τους και φτωχοποιούνται.

Ετσι είτε με μνημόνια είτε χωρίς αυτά, χαμένοι βγαίνουν οι λαοί και κερδισμένο το κεφάλαιο. Αυτός είναι ο δήθεν μονόδρομος των αστών και των οπορτουνιστών διαχειριστών της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ολοι τους και στη χώρα μας, προσπαθούν με διάφορες παραλλαγές να πείσουν το λαό να αποδεχτεί στον έναν ή τον άλλο βαθμό να περιορίσει τις ανάγκες του στον «κορσέ» της καπιταλιστικής κρίσης και έντασης της εκμετάλλευσης. Αυτό προβάλλουν και στις εκλογές. Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να τους μαυρίσουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν τους κοροϊδεύει, παλεύει για να γίνει ο κοινωνικός πλούτος λαϊκή περιουσία και να απαλλαγούν από τα παράσιτα τους καπιταλιστές. Τα «κόκκινα βόλια» στην κάλπη της 6ης Μάη να κατατεθούν σε αυτή την προοπτική. Θα είναι μια σημαντική συμβολή και στον κοινό αγώνα όλων των λαών και στην ΕΕ και αλλού, ενάντια στην κοινή επίθεση του κεφαλαίου.


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Προεκλογική παραπλάνηση...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ το ΠΑΣΟΚ! Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μας μιλάνε τα στελέχη του για κινδύνους «εκφασισμού της κοινωνίας» και οι εφημερίδες τους να μας παρουσιάζουν συνολικά το ΠΑΣΟΚ ως ...θύμα επιθέσεων της ακροδεξιάς.

Είναι επίσης αστείο να βλέπουμε τους ΠΑΣΟΚους «ανήσυχους» και «ευαίσθητους» για τα φαινόμενα ενίσχυσης της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η διπροσωπία και η κουτοπονηριά τους δεν έχουν όρια.

Δηλαδή, περιμένουν να ξεχάσουμε ότι όχι απλά εξέθρεψαν, αξιοποίησαν και νομιμοποίησαν την ακροδεξιά και στη συνέχεια ...συγκυβέρνησαν και μαζί της; Δεν έχουν περάσει άλλωστε και 50 χρόνια από τότε. Απλά μερικοί μήνες.

Μήπως δε θυμόμαστε ποιος αναγόρευσε τον ΛΑ.Ο.Σ. (τα ...ξαδέρφια της «Χρυσής Αυγής» δηλαδή) «υπεύθυνη δύναμη», ποια κανάλια τον πρόβαλλαν όσο δεν πάει και ποιοι αποκαλούσαν τον Καρατζαφέρη «φίλο» τους;

Οπότε ας το ...κόψουν τώρα το παραμύθι. Οχι μόνο γιατί κανείς δεν τους πιστεύει αλλά γιατί στη δουλειά που θέλουν δηλωμένα να κάνουν - δηλαδή τις πολιτικές εξαθλίωσης του λαού προς όφελος του κεφαλαίου - θα έχουν την ακροδεξιά σύμμαχο.

Μαζί θα είναι εκεί που απεργούν εργάτες για να «σπάνε» τις απεργίες, μαζί θα είναι όπου υπάρχουν εστίες αντίστασης και κινητοποιήσεις για να προβοκάρουν, μαζί θα είναι όπου οι εντολοδότες τους τους χρειάζονται.

ΚΙ ΟΣΟ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ασχολούνται με τις εκλογές οι φορολογικοί μηχανισμοί τους καραδοκούν και περιμένουν ανυπόμονα να ...στείλουν ραβασάκια.

Στοίβες οι ειδοποιήσεις για είσπραξη φόρων - όπως αναφέρουν δημοσιεύματα - αφού είναι να εισπραχθούν καμιά δεκαριά από δαύτους. Από τέλη επιτηδεύματος μέχρι τέλος ακινήτων για το 2009 και δε συμμαζεύεται.

Φυσικά όλα αυτά μετά τις εκλογές μιας και η ημερομηνία αποστολής ειδοποιητηρίων ορίστηκε για μετά τις 15 Ιούνη.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Προσπαθούν να «κλέψουν» την ψήφο του λαού τώρα και ...ύστερα θα έρθει ο λογαριασμός.

3 τη νύχτα και 5.30 το πρωί

Γρηγοριάδης Κώστας

Θέλει η «νύφη» να κρυφτεί αλλά δεν μπορεί, λέει μια λαϊκή παροιμία.

Αυτές τις ώρες επέλεξαν ο ΑΝΤ1 και ο ΣΚΑΪ για να προβάλουν το 10' προεκλογικό βίντεο του ΚΚΕ. Για να μην το δουν οι εργάτες, οι άνεργοι, οι βασανισμένοι από τη φτώχεια.

Δε μας εκπλήσσει... Αποδεικνύεται ότι έχουν ταξικό κριτήριο, ξέρουν ποιος είναι ο αντίπαλός τους. Ξέρουν ότι μόνο το ΚΚΕ έχει φιλολαϊκή πρόταση διεξόδου, η οποία περνά μέσα από την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ξέρουν ότι το ΚΚΕ η αστική τάξη δεν μπορεί να το βάλει στο τσεπάκι της. Ούτε να πατήσει την «μπανανόφλουδα» του αντιλαϊκού αναχώματος μέσα από «αντιμνημονιακές», «αριστερές κυβερνήσεις». Ομως δε θα τους περάσει...

Καταρρέει η τρομοκρατική προπαγάνδα

Τα επίσημα στοιχεία που έδωσε χτες η Ελληνική Στατιστική Αρχή για την τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας το 2011 τινάζουν στον αέρα τη συκοφαντική και τρομοκρατική προπαγάνδα των αστικών κομμάτων και των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των απεργιακών κινητοποιήσεων και των λαϊκών αγώνων, επισείοντας «τη ζημιά στον τουρισμό». Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 2011 οι αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 9,5% σε σύγκριση με το 2010. Μάλιστα από την ανάλυση των στοιχείων, ως προς το μέσο μεταφοράς και το σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης είναι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» (19%) και ακολουθούν αυτά του Ηρακλείου (13%) και της Ρόδου (10,5%), πράγμα που καταρρίπτει πλήρως και τους σαθρούς ισχυρισμούς ότι οι διαδηλώσεις πλήττουν τον τουρισμό στην Αθήνα. Επιβεβαιώνεται περίτρανα λοιπόν ότι μοναδικός στόχος της άτιμης προπαγάνδας για τη «ζημιά» που τάχα κάνουν στον τουρισμό οι κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις, είναι το ίδιο το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται για την ανατροπή της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα και τη ζωή του. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στο όνομα της «ανάπτυξης του τουρισμού». Από την άλλη πέφτουν οι μάσκες και καταρρέει ο μύθος ότι τάχα ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την «κινητήριο δύναμη» για την έξοδο από την κρίση. Μόνο μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων βλέπουν τα υπερκέρδη τους να αυγαταίνουν, μέσω της έντασης της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων στον τουρισμό, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας κ.ο.κ.

Η «κόκκινη» τιμωρία που τους αξίζει

Από τα μεγαλύτερα προεκλογικά ψέματα του προέδρου της ΝΔ είναι αναμφίβολα ότι «δεν υπάρχει θέμα καθόλου και δεν πρόκειται να μειωθεί καθόλου ο 13ος και 14ος μισθός». Χρειάζεται περίσσιο θράσος και απύθμενη υποκρισία για να ισχυριστεί κάτι τέτοιο ο Α. Σαμαράς, όταν με τη δική του ψήφο πέρασε ο εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου που μειώνει, από τις 14 Φλεβάρη, το κατώτατο μισθό κατά 22%. Μόνο από αυτό το αντεργατικό μέτρο οι εργαζόμενοι χάνουν τρεις μισθούς το χρόνο! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το νέο μνημόνιο που προσυπόγραψε και έχει δεσμευτεί να το εφαρμόσει απαρέγκλιτα αναφέρει ρητά ότι πρέπει να μειωθεί το λεγόμενο «εργατικό κόστος» κατά 15% την επόμενη διετία. Ομως νέα μείωση 15% σημαίνει ακριβώς δύο μισθούς λιγότερους. Αρα, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που δεν καταργηθούν τυπικά ο 13ος και 14ος μισθός, οι εργαζόμενοι θα έχουν χάσει πέντε και έξι μισθούς στην καλύτερη περίπτωση, δίχως να λογαριάζει κανείς τη σφαγή που θα γίνει με τις ατομικές συμβάσεις με γνώμονα τον κοινό στρατηγικό στόχο εγχώριας πλουτοκρατίας και τρόικας για μισθούς «ανταγωνιστικούς» με τις γειτονικές χώρες. Αυτό ακριβώς το στρατηγικό στόχο υπηρετεί με συνέπεια το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία (Ζάππειο 3) που παρουσίασε προχθές ο πρόεδρος της ΝΔ και άρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάρει όλα τα μέτρα που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τιμωρήσουν σκληρά τα κόμματα της πλουτοκρατίας που με θρασύτατο και ξεδιάντροπο τρόπο επιχειρούν προεκλογικά να υφαρπάξουν την ψήφο τους, παίζοντας στην κυριολεξία με το ψωμί και τη ζωή τους και προσβάλλοντας σκαιότατα τη νοημοσύνη τους. Και ο καλύτερος τρόπος αναμφίβολα είναι η μαζική υπερψήφιση και η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψηφοθηρούν ξεδιάντροπα

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναλώνονται τις τελευταίες μέρες σε παροχολογία, προσπαθώντας να ψαρέψουν ψήφους σε θολά νερά. Στην πραγματικότητα, απευθύνονται στο λαό που τον έχουν ρημάξει και με θράσος του λένε ότι αν εκλεγούν στην κυβέρνηση θα κάνουν μια σειρά από παροχές για να απαλύνουν τον πόνο του. Είναι αισχροί και αδίστακτοι. Τι λέει, για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ; Από τη μια διαβεβαιώνει ότι θα πάρει όλα τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα, αλλά θα διεκδικήσει αυτά να απλωθούν σε διάστημα τριών ετών. Δηλαδή, οι παραπέρα ανατροπές σε Εργασιακά, Ασφαλιστικό, κοινωνικές παροχές είναι δεδομένες, αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν εκλεγεί, θα φροντίσει να τα ισοπεδώσει στην τριετία και όχι στη διετία! Πρόκειται για κοροϊδία και πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί από το λαό.

Τι προτείνει ακόμα το ΠΑΣΟΚ; «Δίχτυ προστασίας» για τους πιο αδύναμους, με προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» ή η παροχή υπηρεσιών Υγείας για τους πλέον αδύναμους. Το κόστος από τα ψίχουλα, που πετάει σ' αυτούς που τσακίζει περισσότερο με την πολιτική του, το φορτώνονται ξανά τα Ταμεία, δηλαδή οι εργαζόμενοι και ο λαός. Με δεδομένο μάλιστα ότι τα οικονομικά τους βουλιάζουν, είναι σίγουρο ότι το επόμενο βήμα θα είναι νέες περικοπές σε συντάξεις και παροχές και συνολική αναμόρφωση προς το χειρότερο του Ασφαλιστικού. Το ΠΑΣΟΚ έχει δείξει πώς εννοεί την αλληλεγγύη για τους πλέον χτυπημένους από την κρίση και το σύστημα που υπερασπίζεται. Θέσπισε το λεγόμενο «φόρο αλληλεγγύης» τάχα για τους ανέργους και την ίδια ώρα μείωσε το πενιχρό επίδομα ανεργίας, ενώ ετοιμάζεται να βάλει και εισοδηματικά κριτήρια για να μειώσει και άλλο τους δικαιούχους.

Στον ίδιο ντορό και η ΝΔ. Λέει πως δε θα κάνει άλλες οριζόντιες «περικοπές» σε μισθούς και συντάξεις, υπόσχεται μείωση της φορολογίας για το κεφάλαιο και αλλαγές στο συντελεστή του ΦΠΑ, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Στην πραγματικότητα, για να καλύψει τη χασούρα στα οικονομικά του αστικού κράτους από τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, θα μεγαλώσει την αφαίμαξη του λαού, όπως, για παράδειγμα, με τις ιδιωτικοποιήσεις, που θα οδηγήσουν σε παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και ακριβότερες υπηρεσίες για το λαό. Η ανάπτυξη που υπόσχεται ότι θα επανεκκινήσει, με τα μέτρα που παρουσίασε την Κυριακή, έχει για καύσιμο τους μισθούς πείνας που έχει επιβάλει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τους οποίους έχει δεσμευτεί ότι θα μειώσει περαιτέρω, χάριν της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν για πρόγραμμά τους το πρόγραμμα του κεφαλαίου για έξοδο από την κρίση προς όφελός του. Τα ψίχουλα, με τα οποία προσπαθούν να ψηφοθηρήσουν προεκλογικά, δείχνουν ταυτόχρονα ότι το καπιταλιστικό σύστημα έχασε και τις τελευταίες δυνατότητες να ελιχθεί με ψευτοπαροχές απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια για να την ενσωματώσει και να την εκτονώσει ανώδυνα. Να μην τους πιστέψει ο λαός, να τους τιμωρήσει και για το λόγο ότι τον κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα. Με την ψήφο του να τους χαντακώσει εκλογικά και πολιτικά για να μην έχουν τη δύναμη να τον χαντακώσουν. Να προσπεράσει τα αναχώματα και απ' την κάλπη να βγάλει πανίσχυρο το ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ