Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11069

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη
  • 28 Σεπτέμβρη: Κινητοποιήσεις για το φοροχαράτσι της έκτακτης εισφοράς.
  • 5 Οκτώβρη: Απεργία στο Δημόσιο κόντρα σε απολύσεις, μείωση μισθών - συντάξεων.
  • 19 Οκτώβρη: Γενική απεργία που αποφάσισαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ μετά από παρέμβαση συνδικάτων και του ΠΑΜΕ.

ΣΕΛ.  8  -  9

ΔΙΑΡΚΗΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ανατροπής των μέτρων εξόντωσης του λαού

ΚΚΕ: Το ζήτημα σήμερα είναι: 'Η θα σωθεί ο λαός ή τα μονοπώλια, ο καπιταλισμός. Για να σωθούν τα εργατικά λαϊκά στρώματα χρειάζεται πάλη για να βγουν από τη φτώχεια και την ανασφάλεια, που τους καταδικάζουν οριστικά οι δυνάμεις του συστήματος

Κυβέρνηση και τρόικα αδίστακτα ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο εξόντωσης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, για να σωθεί η πλουτοκρατία από τη χρεοκοπία. Αν ο λαός χάσει το θάρρος του μπροστά στους εκβιασμούς και τις απειλές τους, αν δεν ξεμπερδέψει τώρα με τα ψέματα και τις αυταπάτες των κομμάτων του συστήματος, δεν θα χάσει μόνο πολλά, αλλά θα τα χάσει όλα. Θα του πάρουν ό,τι με αγώνες και θυσίες κέρδισαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας, θα καταδικάσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να ζήσουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα. Να σηκωθεί πάνω από όλους τους τόπους δουλειάς και τις λαϊκές συνοικίες και να κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα το οργισμένο κύμα της πάλης, για την προστασία των εργατικών λαϊκών οικογενειών, που είναι σε απόγνωση.


ΣΕΛ.  3

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στη μάχη για τη μελέτη και τη διάδοση του «Ριζοσπάστη»

«Τον μάστορα τον φτιάχνουν τα εργαλεία του», λέει ο λαός μας και ο «Ριζοσπάστης» είναι το απαραίτητο εργαλείο στην καθημερινή δράση των κομμουνιστών στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, κόντρα στην εχθρική προπαγάνδα του κεφαλαίου και των κομμάτων του, για να «σκάψουν» και να ανοίξουν το δρόμο της λαϊκής εξουσίας.


ΣΕΛ.  32

Λαϊκή δυναμική

Η χτεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα ενάντια στα χαράτσια, οι χιλιάδες εργατών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών που οργάνωσαν πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με τα σωματεία, άλλους μαζικούς φορείς, δείχνουν τη δυναμική της οργανωμένης λαϊκής πάλης και τη δυνατότητα ο λαός να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να ακυρώσει στην πράξη αντιλαϊκά μέτρα. Δημιουργώντας ανυπέρβλητες δυσκολίες στην κυβέρνηση, στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στα αστικά κόμματα που στηρίζουν την πολιτική σωτηρίας του κεφαλαίου και σφαγής του λαού με ολοένα και πιο άγρια μέτρα. Το ομολόγησε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών όταν είπε ότι η τρόικα, το ΕΚΟΦΙΝ αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του μέτρου των χαρατσιών γιατί οξύνονται οι λαϊκές αντιδράσεις. Το δείχνει η αντιπαράθεση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που έγινε αφορμή για μετάθεση της ψηφοφορίας της τροπολογίας για το χαράτσι, ανεξάρτητα αν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν, στηρίζουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Και τα δύο παραδείγματα αντανακλούν τη δύναμη της λαϊκής πάλης που ακόμη δεν έχει εκφραστεί, αλλά πρέπει να το κάνει, σε όλο της το μέγεθος. Μπορεί ο οργανωμένος λαός σύσσωμος να τους μπλοκάρει, δημιουργώντας ρήγματα. Τι μπορούν να κάνουν αν ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι που έχουν ήδη χρεοκοπήσει από την ανεργία, τη φτώχεια την εξαθλίωση δεν πληρώσουν τα χαράτσια; Η πλουτοκρατία θα χάσει. Γι' αυτό ούτε βήμα πίσω από αυτό που σκέφτεται η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια, αυτό πρέπει να κάνει. Αυτή η αναμέτρηση να συνεχιστεί, είναι ο αποτελεσματικός μονόδρομος για το λαό.



ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
Απάτη η «άμεση δημοκρατία»

ΣΕΛ.  11
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις χτες

ΣΕΛ.  15
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Τρομοκρατεί εργαζόμενους

ΣΕΛ.  14
ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Επικίνδυνο το «πληρώστε με επιφύλαξη»

ΣΕΛ.  9
ΚΚΕ
Υποκρισία η Εξεταστική για την οικονομία

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υποκρίνονται πως θέλουν να αναδείξουν τις αιτίες της κρίσης, με την τοποθέτησή τους για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία. Η «δημιουργική λογιστική» και η αναξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων αποτελούσαν και αποτελούν εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων των δύο κομμάτων και της ΕΕ, για να δικαιολογούν κάθε φορά την ταξική τους πολιτική.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ