Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11070

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να οργανωθεί ενιαίο λαϊκό ρεύμα μη εφαρμογής των μέτρων

Ο λαός πρέπει να αντισταθεί, να προσπαθήσει να αποτρέψει τα χειρότερα. Μπορεί. Αυτό είναι το ρεαλιστικό που μπορεί να πει κανείς σήμερα.


ΣΕΛ.  3
Οργανωμένη κλιμάκωση του αγώνα σε ολόκληρη τη χώρα

28 Σεπτέμβρη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στα φοροχαράτσια. 5 Οκτώβρη απεργία στο Δημόσιο. 19 Οκτώβρη γενική πανελλαδική απεργία.


ΣΕΛ.  8  -  9

Βάζουν τις ασφαλιστικές εταιρείες στα δημόσια νοσοκομεία

Ετοιμη η κυβερνητική σύμβαση. Γιατροί και υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία θα δουλεύουν και για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών στον ασφαλιστικό τομέα

  • Την ερχόμενη Τρίτη φαίνεται ότι θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.
  • Θα εκχωρηθούν 560 κλίνες, όπου θα νοσηλεύονται όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας, η οποία όμως θα αποτελεί προέκταση των προϋποθέσεων της δημόσιας ασφάλισης.
  • Οι «ειδικές θέσεις», όπως ονομάζονται οι υπό εκχώρηση κλίνες, αποτελούν ένα ακόμα μέσο ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Πρόκειται για εξυπηρέτηση των ασφαλιστικών εταιρειών στα πλαίσια του ανταγωνισμού και με βάση τα τιμολόγια που πλήρωναν οι ασφαλιστικές εταιρείες στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

ΣΕΛ.  32

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ - ΚΕΘΕΑ - ΟΚΑΝΑ - «18 ΑΝΩ» - ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Δικαίωμα στη ζωή για εργαζόμενους και θεραπευόμενους

Την αναγκαιότητα για κεντρικό σχεδιασμό ενός ενιαίου, δημόσιου και δωρεάν συστήματος κοινωνικής πρόνοιας υψηλών προδιαγραφών, απαίτησαν χτες το πρωί εκατοντάδες εργαζόμενοι στο χώρο της απεξάρτησης, της πρόληψης, της ψυχικής υγείας, θεραπευόμενοι με τις οικογένειές τους, σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


ΣΕΛ.  16

Αντιλαϊκά σενάρια

Εντείνεται η συζήτηση για τα σενάρια χρεοκοπίας της καπιταλιστικής οικονομίας της Ελλάδας, το καλό (κούρεμα 50% και εντός ευρωζώνης), το κακό (κούρεμα με αποπομπή από το ευρώ), και το χειρότερο (ανεξέλεγκτη χρεοκοπία). Δεν πρέπει να εγκλωβίσει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην επιλογή σεναρίων. Στο όνομα της χρεοκοπίας της καπιταλιστικής οικονομίας χρεοκόπησαν το λαό. Η χρεοκοπία είναι γεγονός, όχι λόγω αδυναμίας του κράτους να αντιμετωπίσει το κρατικό χρέος και τα δάνεια, αλλά λόγω οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού. Το ΚΚΕ από την έναρξη της κρίσης, σε αντίθεση με τα αστικά και οπορτουνιστικά επιτελεία που μιλούσαν για κρίση χρέους, μίλησε καθαρά για οικονομική κρίση υπερσυσσώρευσης του καπιταλισμού, για αδυναμία παραπέρα επενδύσεων, για μείωση της παραγωγής και για αναπόφευκτη καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, αντικειμενικά, ως διέξοδο στα πλαίσια του καπιταλισμού, άρα σε όφελος του κεφαλαίου. Πρωταρχικά καταστρέφουν την εργατική τάξη με την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Η λεγόμενη ελεγχόμενη χρεοκοπία, θεωρούν ότι λιγοστεύει τις απώλειες των μεγαλοεπιχειρηματιών. Το μεγαλύτερο μέρος της χασούρας του κεφαλαίου φροντίζουν οι κυβερνήσεις να αντισταθμίζεται, αυτό υπηρετούν τα νέα μέτρα - φωτιά. Ο λαός να μην υποκύψει. Εχει τη δύναμη να βάλει φραγμό στα μέτρα, να τα εμποδίσει στην πράξη, να επιβάλει να πληρώσουν η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, παλεύοντας για την ανακούφισή του, στη ρότα του αγώνα για λαϊκή εξουσία και οικονομία, με αποδέσμευση από την ΕΕ.



ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ.
Προπαγάνδα φόβου και αντικομμουνισμός

ΣΕΛ.  10
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ
Κατά της συμφωνίας μείωσης μισθών

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ
Η Βουλή κρίνεται από τους νόμους της

ΣΕΛ.  11
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Εντονη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας

ΣΕΛ.  13
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Κατατέθηκε το αίτημα στον ΟΗΕ

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ