Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Το μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο προχτές το απόγευμα στο Σύνταγμα, οι δεκάδες κινητοποιήσεις συνδικάτων και φορέων σε άλλες πόλεις της χώρας, οι καθημερινές παρεμβάσεις επιτροπών αγώνα σε πόλεις και συνοικίες, οι παραστάσεις έξω από εφορίες, οι γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και κυρίως η μαζική συμμετοχή σε όλα αυτά, δείχνουν ότι μέρα με τη μέρα χτίζεται ένα πλατύ κίνημα άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια. Δημιουργείται μια δυναμική, που τραβάει στη συμμετοχή και στη δράση πλατιά τμήματα εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων ΕΒΕ, ανέργων, συνταξιούχων, που βογγάνε κάτω από το αβάσταχτο βάρος της απροκάλυπτης φοροληστείας. Δυναμική και δράση που πρέπει να φτάσει μέχρι την ακύρωση στην πράξη του χαρατσιού της έκτακτης εισφοράς, αλλά και του χαρατσιού για τα ακίνητα. Προχτές, στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις της χώρας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων χιλιάδες εργάτες που πολλοί από αυτούς κατέβηκαν για πρώτη φορά, είτε μόνοι τους, είτε με συναδέλφους τους, είτε με το σωματείο τους.

Αυτό που ακούστηκε προχτές βράδυ από το Σύνταγμα, δεν είναι σχήμα λόγου: Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Το κίνημα, με σχέδιο και πρόγραμμα, με αποφασιστικότητα και επιμονή, είναι σε θέση, μπορεί να προστατεύσει τον εργατόκοσμο, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού, από το βραχνά της φορομπηχτικής πολιτικής που στεγνώνει τους μισθούς και τις συντάξεις. Μπορεί να γίνει τώρα ασπίδα προστασίας της ζωής και της επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών, που έχουν φτάσει σε οριακές καταστάσεις. Γι' αυτό, αυτός ο αγώνας πρέπει να στεριώσει σε ακόμα περισσότερους τόπους δουλειάς, σε γειτονιές και πόλεις, να κλιμακωθεί με τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται στις 28 Σεπτέμβρη, δύο μέρες πριν από την ολοκλήρωση της προθεσμίας για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς και ταυτόχρονα να γίνει κρίκος συσπείρωσης, στην πάλη που είναι σήμερα αναγκαία ενάντια στο σύνολο των αντεργατικών μέτρων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτή η πάλη σήμερα έχει μπροστά της δύο κρίσιμους σταθμούς. Την 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 5 Οκτώβρη στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, και την 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 19 Οκτώβρη. Δυο απεργίες που πρέπει να γίνουν τα σφυριά στις αλυσίδες, που, κυβέρνηση, τρόικα, πλουτοκρατία και τα κόμματά της, επιδιώκουν να περάσουν στα χέρια του λαού. Απεργίες που μπορούν να χτυπήσουν το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, να προκαλέσουν ρήγματα στην αντιλαϊκή πολιτική και στην πορεία να την γκρεμίσουν.

Με ένα τέτοιο μαχητικό πνεύμα οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να πρωτοστατήσουν στην προετοιμασία των απεργιακών κινητοποιήσεων. Να τις κάνουν υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε σωματείου, κάθε επιτροπής αγώνα. Να «αλωνίσουν» εργοστάσια, γιαπιά, επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και πανεπιστήμια. Κυβέρνηση και βιομήχανοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές πρέπει να νιώσουν τη δύναμη της εργατικής τάξης. Ηρθε η ώρα, ο λαός μας να δείξει το μπόι του. Να μη γονατίσει στους εκφοβισμούς του κεφαλαίου. Να μην τους φοβηθεί. Με τον αγώνα του, να συνταράξει το οικοδόμημα της άρχουσας τάξης, να τραβήξει μπροστά και να νικήσει.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ