Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10807

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τρίτη 2 Νοέμβρη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, θα χαιρετίσουν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τετάρτη 3 Νοέμβρη συγκέντρωση στην Αθήνα

Κεντρική ομιλήτρια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα μιλήσουν ακόμα ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.


ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Να φτάσει το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πλατιά στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στη νεολαία, στους μικρομεσαίους βιοτέχνες, εμπόρους, αγρότες. Ο λαός μπορεί με την ψήφο του να κάνει μια νέα αρχή για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων

Ολοι όσοι αντιλαμβάνονται την εξαιρετικά μεγάλη σημασία που έχει σήμερα για το παρόν και το μέλλον του λαού μας, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, η εκλογική ενίσχυση στις 7 του Νοέμβρη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ, να διαμορφώσουν μαζί με τις δυνάμεις του Κόμματος μια πανστρατιά για να μη μείνουν στα μισά του δρόμου όλοι αυτοί που σκέφτονται να κάνουν το βήμα απεγκλωβισμού από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας. Από αυτήν την κρίσιμη μάχη των εκλογών μπορεί να βγει ισχυρή η ελπίδα, η προοπτική της λαϊκής συμμαχίας, για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια.


ΣΕΛ.  3

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ 1940
Πατριωτισμός σήμερα η πάλη να μην πτωχεύσει ο λαός

ΣΕΛ.  3

Δυνατός λαός

Αν η κυβέρνηση, που λέει και ξαναλέει ότι είναι μονόδρομος η πολιτική της για να σωθεί η χώρα, ότι η πολιτική αυτή ωφελεί όλους, δηλαδή και το λαό, τότε γιατί φοβάται αποσταθεροποίηση; Ακριβώς γιατί η πολιτική της είναι μονόδρομος για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες ενώ καταστρέφει τη ζωή του λαού. Γιατί λέει ψέματα ότι δεν έρχονται άλλα σκληρά μέτρα και δεν πιάνουν πλέον τα ψέματά της. Αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 το ΚΚΕ είπε ότι ο λαός πρέπει να οργανώσει πόλεμο στον πόλεμο που θα δεχθεί και επιβεβαιώθηκε. Ο πόλεμος που δέχεται με την πολιτική που χρεοκοπεί λαϊκά δικαιώματα, που ξεκίνησε στάση πληρωμών (κόψιμο δύο μισθών και συντάξεων, μείωση λαϊκού εισοδήματος, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, αυξήσεις έμμεσων φόρων, λογαριασμών ΔΕΚΟ κλπ.) δεν έχει τέρμα. Επομένως, φοβούνται τη συμμετοχή του οργανωμένου λαού στο δικό του ταξικό κίνημα, τους αγώνες που μπορεί να δημιουργούν κλονισμούς στο αντιδραστικό αστικό πολιτικό σύστημα. Οσο σταθεροποιείται το σάπιο πολιτικό σύστημα, είτε με την εναλλαγή μονοκομματικών κυβερνήσεων, είτε με κυβερνήσεις συνεργασίας, θα καταβαραθρώνεται το βιοτικό επίπεδο του λαού. Να γιατί το λαϊκό κίνημα πρέπει να αρχίζει να δημιουργεί τρανταγμούς στο πολιτικό σύστημα, να του αφαιρεί δύναμη. Δυνατός λαός, χειραφετημένος από την αστική πολιτική, σημαίνει αδυναμία του πολιτικού συστήματος να τον πολεμά. Στηριχτείτε στις εκτιμήσεις και προβλέψεις του ΚΚΕ. Στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη να γίνει η πρώτη θετική αλλαγή στο συσχετισμό δύναμης με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, να αρχίσει να ξηλώνεται ο αρνητικός, αντιδραστικός συσχετισμός δύναμης, που οδήγησε στη σημερινή βαρβαρότητα. Αυτό το μήνυμα να στείλει ο λαός στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, στην κυβέρνηση.



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μήνυμα αλληλεγγύης στους Γάλλους μαθητές

ΣΕΛ.  21
ΙΚΑΡΙΑ
Ανείπωτη καταστροφή

ΣΕΛ.  8
Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Η παραχάραξη της Ιστορίας στα βιβλία Γυμνασίου και Λυκείου

Η πολυμέτωπη επίθεση στην ιστορική αντικειμενική αλήθεια και οι προσπάθειες παραχάραξής της αποτελούν έκφραση της γενικότερης επίθεσης στις συνειδήσεις της νέας γενιάς. Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρείται να ξαναγραφτεί η Ιστορία. Σ' αυτό το πνεύμα και στο σχολείο, οι νέοι μαθαίνουν μια Ιστορία που διαστρέφει την αλήθεια παραχαράσσοντας τα γεγονότα και τους δημιουργούς τους, προκειμένου να υπηρετηθούν σημερινές πολιτικές σκοπιμότητες των αστών.


ΣΕΛ.  14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
Χρήσιμες οδηγίες

ΣΕΛ.  9  -  10
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Με νέα ορμή για την ανασύνταξη του κινήματος

ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ