Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10758

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Ανοίγουν το δρόμο άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο

Την κατάργηση του καθεστώτος μονιμότητας για τους εργαζόμενους του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), που θα ενταχθούν στο νέο Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠ, προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τη διά βίου μάθηση), επιβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου.


ΣΕΛ.  8

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΦΤΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ για την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου

ΚΚΕ: Η φτωχή λαϊκή οικογένεια, η νεολαία πρέπει να διεκδικήσουν αναβαθμισμένες επαγγελματικές σχολές ενταγμένες στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα μετά από τη σύγχρονη βασική εκπαίδευση, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, με το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα

  • Το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη Διά Βίου Μάθηση, πίσω από το περιτύλιγμα φανταχτερών λέξεων, σκοπό έχει να προσφέρει στο κεφάλαιο ακόμα πιο φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, εύκολα μετακινούμενο από κλάδο σε κλάδο και από τόπο σε τόπο, ώστε να διευκολύνεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητά του.
  • Τομείς της κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ) περνούν στις Περιφέρειες και στους Δήμους και δημιουργούνται όργανα που θα ελέγχουν τη λεγόμενη εκπαιδευτική αγορά (δημόσια και ιδιωτική), η οποία πλέον διευρύνεται και ενοποιείται. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μπουν πιο δυναμικά στο παζάρι της κατάρτισης, στη χειραγώγηση και εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων.
  • Με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων αποσυνδέεται πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα, το πτυχίο γίνεται «προσόν» που θα αξιολογείται από το κεφάλαιο και τους «κοινωνικούς εταίρους». Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία να οργανώσουν την πάλη στο δρόμο της ρήξης με τα μονοπώλια, της σύνδεσης της καθημερινής πάλης με την πάλη για τη Λαϊκή Εξουσία.

ΣΕΛ.  3

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
Απολύουν αδιαφορώντας για τα δυσαναπλήρωτα κενά

Στην απόλυση 50 εργαζομένων, που εδώ και ένα χρόνο καλύπτουν κρίσιμους τομείς για τη λειτουργία μιας σειράς προνοιακών ιδρυμάτων, όπως το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), προχώρησε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τους τελευταίους πέντε μήνες οι εργαζόμενοι που δούλευαν απλήρωτοι, δεν ξέρουν πότε και αν θα πληρωθούν (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση).


ΣΕΛ.  13

Κάλπικο δίλημμα

Μπροστά τις τοπικές εκλογές αναπτύσσεται η προπαγάνδα, από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα κόμματα στην Ελλάδα χωρίζονται σε κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο και σε κόμματα που το καταψήφισαν. Είναι κάλπικος διαχωρισμός. Το να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τη ΝΔ και το ΚΚΕ, είναι βαθιά αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη προπαγάνδα. Τα φτωχά εργατικά, λαϊκά στρώματα που πίστευαν ή πιστεύουν στη ΝΔ να την εγκαταλείψουν με την ψήφο. Η ΝΔ είναι υπέρ του μνημονίου. Προπαγανδιστικά καταφέρεται εναντίον του, αλλά στέλεχός της αποκάλυψε ότι αν ψηφιζόταν με 180 βουλευτές και όχι με απλή πλειοψηφία, θα το ψήφιζε. Ενώ λέει ότι θα το σεβαστεί αν γίνει κυβέρνηση. Θέλει ισχυρή εξουσία των μονοπωλίων, περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, πιο άγρια μέτρα. Για να το «παίξει» αντιπολίτευση δεν ψήφισε. Ακόμα και αν εκφράζει μια άλλη μορφή διαχείρισης της κρίσης, αυτή δεν είναι φιλολαϊκή πολιτική, ούτε πολιτική σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αυτοί που είναι ριζικά αντίθετοι με το μνημόνιο ζητούν εναλλαγή στη διακυβέρνηση. Οσα προβάλλουν ως εναλλακτική λύση δε φτάνουν ως το ριζοσπαστικό και πραγματικά ανανεωτικό σύνθημα της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου. Ολα τα αντιμετωπίζουν μέσα στο πλαίσιο του «εξανθρωπισμού» του καπιταλισμού. Κάλπικη η λογική ότι μπορεί να έλθει φιλολαϊκή κυβέρνηση χωρίς ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Γι' αυτό τώρα συμμετοχή στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, συμπόρευση με το ΚΚΕ.



ΛΑΡΙΣΑ
Σήμερα η σύσκεψη για την προστασία της λαϊκής οικογένειας

Σήμερα στις 8 μ.μ., πραγματοποιείται η σύσκεψη που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, (ΕΚΛ), στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚ, για να συζητηθεί η οργάνωση και ανάπτυξη κοινής πάλης και συμμαχίας ενάντια στο αντιλαϊκό μνημόνιο, στην γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που πλήττει την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  9
ΒΟΛΟΣ
Καλούν σε παρέμβαση Πάγκαλου για να απαγορευτεί Φεστιβάλ της ΚΝΕ

ΣΕΛ.  20
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Σε συστράτευση με εργάτες κι αγρότες καλεί η ΠΑΣΕΒΕ

ΣΕΛ.  9
ΕΒΡΟΣ
Σέρνουν μαθητές στα δικαστήρια!

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ
Ο λαός να αποτρέψει νέες αυξήσεις στο ψωμί

ΣΕΛ.  22

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ