Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Αυγούστου 2010 - Κυριακή 15 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10744

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Μ. ΝΕΤΑΝΑΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αύριο στις 7.30 μ.μ. η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο

MotionTeam

Συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο στις 7.30 μ.μ. και πικετοφορία στην πρεσβεία του Ισραήλ αύριο Δευτέρα 16 Αυγούστου, οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ, η ΟΓΕ, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  3

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ με τη δράση και την ψήφο σας

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται, μεταξύ άλλων:

  • Συστρατευτείτε με το ΚΚΕ, με τη δράση και την ψήφο σας. Για να οργανώσουμε την εργατική λαϊκή πάλη και αλληλεγγύη παντού, στα εργοστάσια, στις συνοικίες, στα χωριά. Για να υπάρχουν μέτρα προστασίας των ανέργων, των παιδιών, των συνταξιούχων που δοκιμάζονται σκληρά από τα βάρβαρα μέτρα.
  • Μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που γεννά την κρίση, την ανεργία, τη διαφθορά και τον αυταρχισμό.
  • Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που μετατρέπει τα μονοπώλια σε λαϊκή περιουσία και με πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό αναπτύσσει την παραγωγή, με κριτήριο τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, του εργαζόμενου, της γυναίκας, του νέου. Αυτός ο δρόμος είναι ρεαλιστικός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Το πόσο γρήγορα θα γίνει εξαρτάται από τη λαϊκή συνειδητοποίηση, συμμαχία και αποφασιστικότητα.

ΣΕΛ.  3

ΟΣΕ - ΟΑΣΑ
«Πεσκέσι» στους «στρατηγικούς επενδυτές»

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να παραδώσει τα «φιλέτα» του σιδηροδρόμου και των αστικών συγκοινωνιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, «πετσοκόβοντας» θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, «κόβοντας» επιπλέον δρομολόγια του ΟΣΕ, αυξάνοντας το κόστος των εισιτηρίων, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το δικαίωμα του λαού για φτηνές, γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις.


ΣΕΛ.  12


36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με την ορμή της ανατροπής

ΣΕΛ.  15
Ορισμένες πλευρές για τα χρέη των δήμων

ΣΕΛ.  10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Θέλουν πανεπιστήμια - επιχειρήσεις με τους φοιτητές πελάτες

ΣΕΛ.  14
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Μία προδιαγεγραμμένη τραγωδία

ΣΕΛ.  20  -  21
ΡΩΣΙΑ
Ο πύρινος εφιάλτης υποχωρεί, οι αιτίες μένουν

ΣΕΛ.  28
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»
Διαχείριση της εξαθλίωσης

Στοχεύοντας στην απαλλαγή του ακόμα και από τις ανεπαρκείς κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρει το καπιταλιστικό κράτος, αναθέτει σε «κοινωνικές επιχειρήσεις», Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και δίκτυα εθελοντισμού τις ήδη υποβαθμισμένες δομές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.


ΣΕΛ.  8  -  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ