Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Δεν διαλύεται... ακόμα

Να καταψηφίσει τον Στ. Δήμα και να «παραμείνει παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις, με αδιαπραγμάτευτη την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια» αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ. Η πολύωρη χτεσινοβραδινή κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πραγματοποιήθηκε στον απόηχο φημών περί διάλυσης του κόμματος. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν η τακτική μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών και ο τρόπος έκφρασης της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποκλείει τον εκλογικό συνασπισμό, προσβλέποντας στο «μπόνους» των 50 εδρών που δίνεται στο πρώτο κόμμα (και όχι σε συνασπισμό κομμάτων).

Νωρίτερα, πάντως, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Δ. Αναγνωστάκης, ουσιαστικά άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» και σε ό,τι αφορά την παραπέρα πορεία της ΔΗΜΑΡ ως πολιτικού σχηματισμού, δεν απέκλεισε τίποτα, λέγοντας ότι «εάν χρειαστεί, μέσα από μία πιθανή προγραμματική συμφωνία που επιδιώκουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχουμε αλλαγή μίας συγκεκριμένης απόφασης, είναι προφανές ότι θα συγκληθούν τα αντίστοιχα όργανα που πήραν την προηγούμενη απόφαση για να την μεταβάλουν ή να επιβεβαιώσουν την αρχική τους...».

Παραδέχτηκε, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει το μπόνους των 50 εδρών, προκρίνοντας τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, υποδεικνύοντας ως την καλύτερη λύση τη συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΑΡ σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, «χωρίς να χάσει την αυτοτέλειά της».

Το ενδεχόμενο αυτό συναντά ήδη έντονες αντιδράσεις μερίδας στελεχών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ