Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ

Την άρση ασυλίας 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε χτες η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής. Σε ό,τι αφορά τον ήδη φυλακισμένο για άλλα αδικήματα Ηλ. Κασιδιάρη, η εισαγγελία έχει καταθέσει αίτημα για άρση της ασυλίας του σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου, καθώς κατηγορείται για παρουσίαση προϊόντος παράνομης βιντεοσκόπησης. Από τους 238 βουλευτές που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, 219 ψήφισαν υπέρ της άρσης, 18 κατά και ένας «παρών». Μεταξύ των 18 που ψήφισαν κατά, οι 8 ήταν βουλευτές των ΑΝΕΛ, ενώ βουλευτής των ΑΝΕΛ ήταν και αυτός που ψήφισε «παρών».

Σε ό,τι αφορά τους άλλους 3 βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης (τους Ηλ. Παναγιώταρο, Κ. Μπαρμπαρούση και τον νυν «ανεξάρτητο» Ευστ. Μπούκουρα), το εισαγγελικό αίτημα αφορούσε στους πυροβολισμούς που έριξαν στην κηδεία του χουντικού ταγματάρχη Ν. Ντερτιλή προς «τιμήν» του. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 222 βουλευτές, κατά 13 (3 από ΑΝΕΛ) και 3 «παρών» (και οι 3 από ΑΝΕΛ).

Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας ο Ηλ. Κασιδιάρης από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση με χυδαίες ύβρεις κατά του πρωθυπουργού, ενώ κατέθεσε και διευθύνσεις του διαδικτύου, στις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν στοιχεία που τον αθωώνουν και βαρύνουν τον Αντ. Σαμαρά. Προκλητικός ήταν στην ομιλία του στη Βουλή και ο Ηλ. Παναγιώταρος, ο οποίος καμάρωνε για τις επευφημίες του προς τον Ν. Ντερτιλή, τον οποίο χαρακτήρισε «αγωνιστή» της Κύπρου, ενώ δεν παρέλειψε να επιδοθεί και σε πρωτόγονο αντικομμουνισμό.

Αποφυλάκιση Μπούκουρα προτείνει η εισαγγελέας

Στο μεταξύ, να γίνει δεκτό το αίτημα του πρώην βουλευτή της ΧΑ και νυν «ανεξάρτητου» βουλευτή Ευστ. Μπούκουρα και να αποφυλακιστεί με όρους (καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) ζητά η εισαγγελέας, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Αντίθετα, προτείνεται η παράταση της προφυλάκισης των χρυσαυγιτών βουλευτών Π. Ηλιόπουλου και Γ. Γερμενή, απορρίπτοντας το αίτημά τους για αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ