Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Ούτε μια ώρα κλειστά τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη

Σε ανακοίνωσή της, για τις εξελίξεις στην Υγεία και τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Να σταματήσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα που αποφάσισε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με την πρόσφατη ψήφιση του σχετικού νόμου. Να ακυρώσουμε το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). Ούτε στιγμή να μην επιτρέψουμε να μείνουν κλειστά. Η κυβέρνηση λέει ότι θα είναι προσωρινό το κλείσιμο, αλλά καμιά αρρώστια δεν περιμένει προσωρινά, πότε να ξαναξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα πολυιατρεία. Ακόμα και όταν επαναλειτουργήσουν, η κυβέρνηση δε θα αφήσει ανοιχτά ούτε τα μισά.

Οι τσέπες μας είναι άδειες για να τρέχουμε να βρούμε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνουμε ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση 10 ευρώ. Δεν αντέχει να περιμένει ο άρρωστος να τον δει ο γιατρός μετά από ένα μήνα και βάλε και να εξαναγκάζεται να πληρώνει την επίσκεψη από την τσέπη του. Δεν αντέχουμε να ψάχνουμε να βρούμε γιατρό που δεν έχει πιάσει το μηνιαίο πλαφόν στη συνταγογράφηση των φαρμάκων για να μπορεί να συνταγογραφήσει.

Δεν ανεχόμαστε να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες από την αρρώστια μας. Για τα δικά τους κέρδη η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση αυξάνουν τις παροχές υγείας και τα φάρμακα, που πληρώνουμε από την τσέπη μας.

Απαιτούμε τώρα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Να σταματήσει η διαθεσιμότητα των γιατρών και των άλλων εργαζομένων. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων. Ολα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ να εξοπλιστούν πλήρως με σύγχρονα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά και να λειτουργήσουν 24 ώρες το 24ωρο ως αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας με έμφαση της λειτουργίας τους στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωσης των ασθενειών.

Να καταργηθούν τα πλαφόν στη συνταγογράφηση, γιατί, σε τελευταία ανάλυση, εμείς πληρώνουμε τη "νύφη". Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ