Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στοχευμένη δουλειά στον εργατόκοσμο

Στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, έγινε προσπάθεια να βγουν συμπεράσματα από τη δράση της Οργάνωσης και να βάλει σχέδιο για το επόμενο διάστημα. Οι στόχοι καθορίζονται από το γεγονός ότι έχει στην ευθύνη της μια μεγάλη γεωγραφική έκταση με αρκετές βιομηχανικές ζώνες (Βάρης Κορωπίου, Παλλήνης - Πικερμίου, Λεωφόρου Σπατών, ΒΙΠΑ Κερατέας, ΒΙΠΑ Καλυβίων), δύο λιμάνια (Λαυρίου και Ραφήνας) και το αεροδρόμιο. Δηλαδή, πρόκειται για περιοχή με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για το Κόμμα.

Εκτιμήθηκε ότι βελτιώθηκε ο προσανατολισμός όσον αφορά την ιεράρχηση των χώρων. Η Οργάνωση συμμετείχε σε περιφρουρήσεις αρκετών εργασιακών χώρων της περιοχής, συνέβαλε στο να υπάρχει καλύτερη εικόνα για περισσότερους χώρους δουλειάς. Ο καλύτερος συντονισμός και η συνεργασία με τη βιομηχανία, έφερε δεκάδες εγγραφές στα σωματεία, βοήθησε σε αρχαιρεσίες συνδικάτων, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στους χώρους δουλειάς.

Τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν εκεί που υπάρχουν κομματικές δυνάμεις και επαφές μέσα στους χώρους δουλειάς, στοιχείο που αναδεικνύει και την ευθύνη της ΚΟ να πιάσει επαφές στους χώρους που έχει ιεραρχήσει. Οπως σημειώθηκε, όταν μια εδαφική ΚΟΒ είναι χρεωμένη σε ένα εργοστάσιο, το καθήκον της δεν περιορίζεται σε εξορμήσεις, χρειάζεται να την απασχολεί πώς θα δημιουργήσει δεσμούς με κόσμο που μένει στην περιοχή ευθύνης της και δουλεύει στο εργοστάσιο.

Διαπιστώθηκε ότι η αναδιάταξη δημιούργησε νέες δυνατότητες, ώστε να προσανατολιστεί η δουλειά όλων των δυνάμεών στους κλάδους της βιομηχανίας (Φάρμακο, Τύπος, Τρόφιμα, Μέταλλο), στους εμποροϋπαλλήλους, στον Επισιτισμό, στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Εγινε προσπάθεια ανάπτυξης της δράσης των κομματικών δυνάμεων στα σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, με αποτέλεσμα να έχουν καλύτερη λειτουργία. Η δουλειά αυτή είχε και την αντανάκλασή της στις αρχαιρεσίες για το Εργατικό Κέντρο, όπου οι ταξικές δυνάμεις σημείωσαν άνοδο.

Εξετάστηκε ακόμα η πείρα από την προσπάθεια συγκρότησης Λαϊκών Επιτροπών (Λαύριο, Παλλήνη, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Λούτσα, Καλύβια). Ανέπτυξαν δράση πάνω σε οξυμένα προβλήματα, όπως η ανεργία, η Υγεία, η φοροληστεία. Δραστηριοποιήθηκε σε αυτές κόσμος που δεν είχε συμμετάσχει ξανά στο κίνημα. Επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί συνέχεια, να μπουν οι βάσεις για την ανασύνταξη του κινήματος με προσανατολισμό πρώτα και κύρια στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες και στη νεολαία.

Τη Συνδιάσκεψη απασχόλησαν και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν σε συνεργασία με τις αντίστοιχες κλαδικές οργανώσεις, για να δημιουργηθεί αντίστοιχη υποδομή του κινήματος, για την οργάνωση του μεγάλου αριθμού εργατόκοσμου που απασχολείται στην περιοχή. Να δημιουργηθούν πυρήνες που θα εκφράζουν το εργατικό στοιχείο μέσα στη λαϊκή επιτροπή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πούλμαν για τη συναυλία(2023-01-05 00:00:00.0)
Ούτε ένας υγειονομικός σταθμός για 2.500 εργαζόμενους(2022-09-09 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν αγωνιστική «υποδοχή» στο νέο «αναπτυξιακό» συνέδριο(2018-03-28 00:00:00.0)
Μεγάλες οι δυνατότητες για υπερκάλυψη(2010-11-25 00:00:00.0)
Σε θέσεις αντεπίθεσης, πιο ώριμα, πιο μαχητικά, πιο αποτελεσματικά(2009-02-06 00:00:00.0)
Με αυξημένες ευθύνες αλλά και κομμουνιστή βουλευτή(2007-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ