Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΟΙΥΕ
Απαιτείται βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης

Το Σάββατο 2 Μάρτη αρχίζει το 36ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Στο φόντο της ανελέητης επίθεσης της εργοδοσίας και της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στα δικαιώματα των εργαζομένων στο εμπόριο και τον ιδιωτικό τομέα, που δουλεύουν με πάσης φύσεως ελαστικές σχέσεις εργασίας, μεροκάματα πείνας, εντατικοποίηση, με τη χιονοστιβάδα των απολύσεων να βρίσκεται σε εξέλιξη κλπ., ξεκινά το Σάββατο το 36ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Τη «σφραγίδα» της στην εξέλιξη της άγριας επίθεσης, στο γεγονός ότι ο κλάδος βρέθηκε ανέτοιμος οργανωτικά, αφοπλισμένος ιδεολογικά, έχει βάλει τα χρόνια που πέρασαν από το προηγούμενο συνέδριο η πλειοψηφία που συγκροτεί τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΑΚΕ. Στον αντίποδα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν μικρές και μεγάλες μάχες, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έβαζε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, με στόχο την οργάνωση των εργαζομένων, τη μαζικοποίηση των σωματείων, για να μπει φρένο στην εργοδοτική επιθετικότητα.

Μπροστά στο Συνέδριο η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) απευθύνεται στους συνέδρους και συνολικά τους εργαζόμενους υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «από το συνέδριο αυτό δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα γίνει ουσιαστική συζήτηση για τις εξελίξεις και θα παρθούν σωστές και αγωνιστικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους του κλάδου μας. Κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπουν οι σημερινοί συσχετισμοί.

Στο Συνέδριο όμως αυτό μπορούν να γίνουν - είναι ζωτική ανάγκη να γίνουν - σημαντικά βήματα αλλαγής της αρνητικής κατάστασης που επικρατεί σε βάρος των εργαζόμενων με την αφαίρεση δύναμης από τις παρατάξεις που συγκροτούν την εργοδοτική και κυβερνητική πλειοψηφία στην ΟΙΥΕ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποδυνάμωνε την επιρροή της εργοδοσίας και θα δυνάμωνε την πάλη των εργαζόμενων του κλάδου μας».

Γι' αυτό η ΔΑΣ καλεί «Κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο και συναδέλφισσα:

Να σκεφτεί, να προβληματιστεί για τη στάση της πλειοψηφίας αυτής της Ομοσπονδίας. Να κρίνει την κάθε παράταξη με βάση τη δράση και τη στάση της.

Να κάνει το βήμα, να αποδυναμώσει τη γραμμή της υποταγής, του συμβιβασμού, τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, το ενιαίο μέτωπό του με την εργοδοσία και να δυναμώσει την ταξική γραμμή, τη γραμμή της αγωνιστικής ενότητας των εργαζόμενων του κλάδου μας.

Να συμβάλλει παρά τις οποίες επιφυλάξεις και διαφωνίες μπορεί να διατηρεί απέναντι στη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ στη συσπείρωση των αγωνιστικών δυνάμεων του κλάδου μας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση κατ' εντολή των μονοπωλίων.

Να βοηθήσει στους στόχους μας που είναι:

Η μαζικοποίηση των σωματείων, η συγκέντρωση δυνάμεων στον κλάδο και συνολικά, με σκοπό τη σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση και την τρόικα και τη βάρβαρη πολιτική τους, που πλήττει όλους τους τομείς της ζωής των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Το δυνάμωμα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, η συσπείρωση στις γραμμές του νέων δυνάμεων, σωματείων, επιτροπών αγώνα.

Η αλλαγή του συσχετισμού σε βάρος του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ - ΑΠ - ΔΑΚΕ) στη ΟΙΥΕ, που χρόνια τώρα βάζει πλάτη για την υπεράσπιση της "ανταγωνιστικότητας" και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, εμποδίζοντας και συκοφαντώντας την ταξικά προσανατολισμένη ενότητα των εργαζόμενων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ