Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πρώτες και ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις

Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης»: Το αποτέλεσμα να αξιοποιηθεί στην οργάνωση των εργατών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Ενα ακόμα θετικό βήμα μπροστά έγινε από τους εργαζόμενους του Πειραιά στην υπόθεση της αλλαγής των συσχετισμών δύναμης υπέρ των ταξικών δυνάμεων. Στο 33ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, για τρίτη φορά οι εργαζόμενοι έδωσαν την πρωτιά στην αγωνιστική παράταξη «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΔΕΣΚ), συσπειρωμένη στη δύναμη του ΠΑΜΕ, την οποία ενίσχυσαν σε ποσοστά και έδρες. Οι 216 αντιπρόσωποι που ψήφισαν για διοικητικό συμβούλιο, διαδικασία που ολοκληρώθηκε προχτές, έδωσαν στη ΔΕΣΚ ποσοστό 43,5% και 8 έδρες, από 36,3% και 7 έδρες που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές.

Για τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ από τους 130 ψηφίσαντες (στο προηγούμενο συνέδριο ήταν 154), η ΔΕΣΚ πήρε 73 ψήφους, από 83 που είχε πάρει, διατηρώντας τις 8 έδρες της. Η ΑΠ πήρε 43 ψήφους και 5 έδρες από 33 ψήφους και 3 έδρες, η ΕΠΑΚ (ΠΑΣΚΕ) πήρε 6 ψήφους και καμία έδρα από 19 ψήφους και 2 έδρες που είχε και η ΕΔΑΣ (ΔΑΚΕ) πήρε 7 ψήφους και καμία έδρα από 12 ψήφους και 1 έδρα. Βρέθηκε και ένα λευκό.

Οι δυνάμεις της ΔΕΣΚ αναδείχθηκαν πρώτες, ωστόσο οι αρνητικοί συσχετισμοί παραμένουν αφού ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, αν και έχει χάσει δυνάμεις εξακολουθεί να πλειοψηφεί. Οσον αφορά τη μείωση των ψηφισάντων, 216 από 314 στο προηγούμενο συνέδριο, δείχνει τις μαζικές απολύσεις, την άνοδο της ανεργίας, αλλά και το χαμηλό βαθμό οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία τους.

Σε δελτίο Τύπου η ΔΕΣΚ επισημαίνει ότι: «Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στη δράση των ταξικών δυνάμεων στους χώρους δουλειάς, στην οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ. Για μια ακόμα φορά ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν μπόρεσε να υλοποιήσει την αποστολή του, να αλλάξει με νόθες διαδικασίες τους συσχετισμούς στο ΕΚΠ για να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους και να τους παραδώσει άνευ όρων στις ορέξεις του κεφαλαίου» και συνεχίζει: «Οι δυνάμεις της ΔΕΣΚ δεσμεύονται να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες που τους δίνονται από το αποτέλεσμα, στην κατεύθυνση της οργάνωσης των εργαζομένων, στη μαζικοποίηση των σωματείων, την αλλαγή του συσχετισμού στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να ενισχυθεί η ταξική ενότητα της εργατικής τάξης και το μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και των μονοπωλίων, για την ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού δύναμης στο ΕΚΠ. Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ