Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Θέμα «ρουτίνας» το σάρωμα σε ό,τι έχει απομείνει

Να τελειώνουμε μέχρι την Κυριακή, διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών

Μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα έχει κλειδώσει το αντιλαϊκό πακέτο με τα νέα μέτρα για το σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. «Σήμερα κάναμε ένα συντονισμό ενεργειών ενόψει των μέτρων, ήταν μια συνάντηση ρουτίνας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μετά και τη χτεσινή συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση. Είναι ολοφάνερο το γεγονός πως το μόνο που τους απομένει είναι το «τυπικό» της διαδικασίας.

Αργά χτες βράδυ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση. Ηδη διαφαίνεται η οριστική τους απόφαση για αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια, ενώ στο αντιλαϊκό τραπέζι παραμένει για συζήτηση ο «τρόπος» για βίαιη «απομάκρυνση» δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα βγάλουν από την αντιλαϊκή φαρέτρα και νέα λεγόμενα «ισοδύναμα» μέτρα, προκειμένου να συμπληρώσουν το πακέτο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προφανώς μετά και τις συνεννοήσεις με τον πρωθυπουργό, προσήλθε με την άποψη να έχουν τελειώσει τα πάντα μέχρι την ερχόμενη Κυριακή... Σε κλιμάκωση των εκβιασμών και των απειλών, ο Γ. Στουρνάρας απέστειλε το κυβερνητικό μήνυμα και μέσω της αγγλικής εφημερίδας Γκάρντιαν δηλώνοντας σχετικά: «Πρέπει να τα έχουμε ξεκαθαρίσει όλα μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες έτσι ώστε όλα να τεθούν επί τάπητος στην επόμενη συνάντηση του Γιούρογκρουπ στις 8 Οκτωβρίου. Εάν δεν μπορούμε να τα ξεκαθαρίσουμε όλα, τότε δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία»...

Οι αντιλαϊκές εξειδικεύσεις είχαν συνέχεια χτες με τις διαδοχικές συσκέψεις που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της τρόικας. Η ενδοσυνεννόηση, συγκυβέρνησης - τρόικας, και μέχρις ότου οριστικοποιηθεί το πακέτο, θα γίνεται σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Στις «νέες» αντιλαϊκές επεξεργασίες μπαίνει και η πλήρης κατάργηση του ήδη κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου (5.000 ευρώ) για κατηγορίες φορολογουμένων, όπως για τους μικρο-επαγγελματίες και τους αγρότες. Στην αντιλαϊκή φαρέτρα, τάχα για «ισοδύναμο μέτρο», είναι ακόμη η πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους, καταπώς έχει προτείνει και το ΔΝΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ