Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΚΟΤΑΔΙ

ΤΟ ΜΑΝΤΑΤΟ: «Είκοσι χρόνια μετά την επικύρωση της ευρωπαϊκής Συνθήκης του Μάαστριχτ, η πλειοψηφία των Γάλλων (ποσοστό 64%) θα ψήφιζε κατά του κειμένου αυτού, δείχνει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην Le Figaro (...) στις 20 Σεπτεμβρίου του 1992, η συνθήκη αυτή υιοθετήθηκε από το 51% έναντι του 49%, σήμερα θα υποστηριζόταν μόνον από το 36% των ερωτηθέντων (...) από την επικύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η ΕΕ βαίνει ως επί το πλείστον "προς την κακή κατεύθυνση" για το 67% των Γάλλων, έναντι του 33% που πιστεύει το αντίθετο». (στο ΕΘΝΟΣ)

ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΟΡΑΜΑ: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας δυσπιστεί. Αλλωστε, η χρονική έκταση της κρίσης και οι ατομικές και οικογενειακές εμπειρίες είναι το μέτρο της κρίσης του καθενός για την πορεία των πραγμάτων (...) η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο όραμα με χρονικό ορίζοντα το 2020 που μπορεί να συνεγείρει την κοινωνία, με συγκεκριμένους στόχους και αποτελέσματα». (ο Μ. Χρυσοχοΐδης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Η ΜΕΘΟΔΟΣ: «ήρθε η στιγμή να δείξει η Πολιτεία αυστηρότητα και αποφασιστικότητα (...) να στείλει πρώτα στη φυλακή δέκα τραμπούκους, δέκα φοροφυγάδες και δέκα λαμόγια της μπάλας». (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ)

ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»: «Οσοι πιστεύουμε στη δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στη Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως (...) για την ευκαιρία που μας προσφέρει (...) είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει. Αυτό που σήμερα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώρας από την εποχή των σοβιέτ (...) στη σύγχρονη πραγματικότητα (...) Η "Χρυσή Αυγή", χωρίς να το καταλαβαίνει, ανοίγει το δρόμο για την επιβολή της νομιμότητας». (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ