Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11363

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συσπείρωση και οργανωμένη αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

ΣΕΛ.  7
ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ
Καθημερινή δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  10  -  11

Πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Τώρα να δυναμώσει η πάλη για να αποτραπεί κάθε εμπλοκή, κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Ακρως επικίνδυνες είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που εκδηλώνεται με την υλοποίηση σχεδίου ιμπεριαλιστικής επέμβασης για την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεγάλων οικονομικών ομίλων κρατών - μελών της ΕΕ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στον Περσικό Κόλπο, για την απόκτηση γεωστρατηγικού πλεονεκτήματος στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία, την Κίνα, τη συμμαχία των BRICS, που απειλούν την αμερικανική παγκόσμια πρωτοκαθεδρία στην ιμπεριαλιστική «πυραμίδα». Η ένοπλη σύγκρουση στη Συρία παρουσιάζει συνεχώς νέα στοιχεία, εξελίξεις, που συνδέονται με την ξένη επέμβαση. Το ΚΚΕ τονίζει ότι η πορεία της Συρίας είναι εσωτερική της υπόθεση και συγκεντρώνει την προσοχή του στο κύριο, που αυτή τη στιγμή είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και οι ανάλογες επεμβάσεις στην περιοχή, με τη συμμετοχή μάλιστα και της Ελλάδας. Απευθύνεται στην εργατική τάξη, στους λαούς της περιοχής και τονίζει πως τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τον κοινό αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό αγώνα.


ΣΕΛ.  3

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο

Διήμερο κινητοποιήσεων οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Σήμερα θα γίνουν κινητοποιήσεις ενάντια στη μείωση των συγγραμμάτων. Αύριο οι κινητοποιήσεις θα αφορούν τη στέγαση, τη σίτιση και τις μεταφορές.


ΣΕΛ.  15

Να σημάνει ξεσηκωμός

Ολοκληρώνεται το πακέτο των νέων μέτρων - κόλαση που εξοντώνουν την εργατική τάξη, το λαό για να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση σε όφελός του. Καμιά αυταπάτη ότι η «επιμήκυνση» θα ανακουφίσει το λαό. Τώρα να σημάνει ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα σχέδια των δημίων του. Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να μην παρακολουθούν μοιρολατρικά το ξερίζωμα των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους από τη λυσσασμένη επίθεση που δέχονται από την ΕΕ και τη συγκυβέρνηση, ούτε να περιμένουν ανακούφιση από κόμματα που υμνούν την ΕΕ και δεν τολμούν να συγκρουστούν με την πλουτοκρατία. Τώρα χρειάζεται συσπείρωση και οργανωμένη αντεπίθεση για να βάλουν φρένο και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Πρώτο βήμα σ' αυτή την πορεία η Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, η οποία πρέπει να αποτελέσει σταθμό για παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων.



ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Στον αέρα η λειτουργία των παιδικών σταθμών

ΣΕΛ.  27
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θέλει ρόλο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

ΣΕΛ.  9
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκατοντάδες πολύμορφες εκδηλώσεις

ΣΕΛ.  16   -   19
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Κοινό μέτωπο εργαζομένων - υγειονομικών

ΣΕΛ.  14
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Αύριο η απεργία

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Κλιμακώνουν ενάντια στην επίθεση

ΣΕΛ.  12
ΚΚΕ
Αποκαλυπτικά τα «εύσημα» Γιούνκερ

Τα «μπράβο» του προέδρου της Ευρωζώνης, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την πτώση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους, αποκαλύπτουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των μνημονίων και δείχνουν τα μεγάλα ψέματα των κομμάτων της συγκυβέρνησης και τη μεγάλη υποκρισία των κομμάτων που παριστάνουν τα αντιμνημονιακά, ενώ υποστηρίζουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.


ΣΕΛ.  8
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΝΗΣΙΩΤΕΣ
Θυσία στα κέρδη των εφοπλιστών

ΣΕΛ.  12

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ