Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Ερωτηματικά για νέο καράβι με εκρηκτικά

Κατέπλευσε προσωρινά στη Λεμεσό, προερχόμενο από Ρωσία, με προορισμό τη Συρία και την Τουρκία

ΛΕΚΩΣΙΑ.--

Νέο φορτίο με πυρομαχικά εμφανίστηκε στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη λιμενική περιοχή της Λεμεσού, όπου αγκυροβόλησε ζητώντας να ανεφοδιαστεί με καύσιμα. Η υπόθεση προκαλεί σειρά ερωτηματικών, με δεδομένο το προηγούμενο της κατάσχεσης και φύλαξης ανάλογου φορτίου με εκρηκτικά από την Κυπριακή Δημοκρατία, ύστερα από πιέσεις, με συνέπεια την έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων τον περασμένο Ιούλη, που στοίχισε ακριβά σε ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, οι τελωνειακές Αρχές ενημέρωσαν την Τρίτη το απόγευμα για το πλοίο CHARIOT, που αγκυροβόλησε στη Λεμεσό, με σκοπό τον εφοδιασμό του με καύσιμα. Οπως διευκρινίζεται, προορισμός του πλοίου, που φέρει σημαία Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών και ανήκει στη ρωσική εταιρεία «Westberg Ltd» (έδρα Αγία Πετρούπολη), δεν ήταν η Κύπρος. Αναγκάστηκε όμως να αγκυροβολήσει στη Λεμεσό, λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το πλοίο έφερε επικίνδυνο φορτίο, με προορισμό τη Συρία και την Τουρκία. Οι Αρχές απαγόρευσαν τον εφοδιασμό του πλοίου με καύσιμα και τον απόπλου από το αγκυροβόλιο Λεμεσού, μέχρι να διευκρινιστεί η κατάσταση. Οπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, οι πλοιοκτήτες αποφάσισαν τελικά να αλλάξουν τον προορισμό του φορτίου, προς κατεύθυνση που δε διευκρινίστηκε, με αποτέλεσμα να δοθεί η άδεια εφοδιασμού και απόπλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ