Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΟ «ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ»

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ: «Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν εξαντλεί τα περιθώρια που του παρέχονται εδώ και έναν χρόνο για να βάλει την οικονομία στον δρόμο της ανάκαμψης. Η κυβέρνηση (...) αποδεικνύεται αδύναμη να επιβάλει την πολιτική της στο ίδιο το κόμμα που τη στηρίζει. Η αξιωματική αντιπολίτευση - για να μείνουμε στα δύο κόμματα εξουσίας - αρνείται να κατανοήσει αυτό το οποίο ακόμη και χθες επισήμαναν οι ευρωπαίοι συνομιλητές του αρχηγού της: για να υπάρξει αποτέλεσμα προϋποτίθεται εσωτερική συναίνεση και συστράτευση. Αυτό που προκύπτει από τις διεθνείς διεργασίες είναι ότι δεν κρίνεται η κυβερνητική πολιτική αυτή την περίοδο, αλλά η πορεία της χώρας, ανεξαρτήτως ποιος την κυβερνά. Και εφόσον το αντιλαμβάνονται οι ξένοι, είναι απορίας άξιο γιατί εμείς δεν το έχουμε κάνει ήδη σημαία» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΨΗΝΕΤΑΙ... «Εχουν ωριμάσει οι κοινωνικές συνθήκες ώστε να αναπτυχθεί από τα κάτω ένα ακηδεμόνευτο και αυτόνομο, λαϊκό, πολιτικό κίνημα μέσα από τις πλατείες και τους χώρους δουλειάς; (...) Εφτασε η ώρα για μια εθνική αφύπνιση, για να αποδείξουμε ως λαός ότι είμαστε κυρίαρχοι και μπορούμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων (...) Η οργή και ο θυμός πρέπει να καταλαγιάσει όσο το δυνατόν συντομότερα και να αντικατασταθεί από την οργάνωση σε συνδυασμό με τη γνώση, τη σωστή πληροφόρηση και τη στοχευμένη δράση, αν δεν θέλουμε να καταλήξει σε μια αποτυχημένη πολιτική εξέγερση από έλλειψη ρεαλιστικών πολιτικών στόχων. Ενα αυτόνομο, λαϊκό, πολιτικό κίνημα εθνικής εμβέλειας, με κατάλληλη δομή και οργάνωση, οφείλει να διεκδικήσει κάποιους στοιχειώδεις στόχους. Υπέρτατο δικαίωμα είναι η ύπαρξη και η επιβίωση αυτής της χώρας. Να διεκδικήσει μια φόρμουλα ώστε η χώρα να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ; «Την αμέριστη υποστήριξή της προς τους "Αγανακτισμένους" εξέφρασε χθες η Ροσαλία Μέρα, η πλουσιότερη - σύμφωνα με τη λίστα του Forbes - γυναίκα της Ισπανίας. "Οφείλουμε να είμαστε πολύ αγανακτισμένοι, τόσο εκείνοι που έχουν κατασκηνώσει όσο και ο υπόλοιπος πληθυσμός της χώρας" δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ