Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Θετικό αποτέλεσμα για τις ταξικές δυνάμεις

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα για τις ταξικές δυνάμεις που για πρώτη φορά κατέβασαν ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Εκλογές που πάντως χαρακτηρίστηκαν από τη μεγάλη μείωση της συμμετοχής και από τη μεγάλη πτώση των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, ενώ μικρή πτώση σημείωσε και η «Αυτόνομη Παρέμβαση».

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 764 για την ανάδειξη ΔΣ και 751 για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία (από 927 και στα δύο το 2009). Το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων για το ΔΣ πήρε 90 ψήφους και μία έδρα. Η ΠΑΣΚΕ 282 ψήφους και τέσσερις έδρες (από πέντε). Η ΔΑΚΕ 168 ψήφους και δύο έδρες (από τρεις). Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) 80 ψήφους και μία έδρα (το ίδιο). Οι «Ανεξάρτητοι» 109 ψήφους και μία έδρα (και αυτοί κατέβηκαν για πρώτη φορά).

Χαρακτηριστικό της πτώσης σε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ είναι τα συγκριτικά αποτελέσματα για τους αντιπροσώπους. Η ΠΑΣΚΕ στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 506 ψήφους και τώρα πήρε 281 και έβγαλε 13 αντιπροσώπους. Η ΔΑΚΕ από 293 ψήφους κατέβηκε στις 164 και έβγαλε επτά αντιπροσώπους και η «Αυτόνομη Παρέμβαση» από 99 ψήφους πήγε στις 93 και έβγαλε τέσσερις αντιπροσώπους.

Τέλος, οι ταξικές δυνάμεις πήραν 87 ψήφους και έβγαλαν τέσσερις αντιπροσώπους και οι «Ανεξάρτητοι» 96 ψήφους και δύο αντιπροσώπους (δεν είχε άλλους υποψηφίους).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ