Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 64
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Απαγορεύει την πολιτική δράση σε δημοτικές αίθουσες και σχολεία!

Με συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου αντέδρασαν οι ΚΟΒ Πεντέλης και Μελισσίων του ΚΚΕ

Με συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης 8 Ιούνη στο Δημαρχείο του νέου καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης, στα Μελίσσια, οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης Μελισσίων και Πεντέλης του ΚΚΕ, αντέδρασαν στην πρόσφατη προκλητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία καταργείται η πολιτική δράση κομμάτων, δημοτικών παρατάξεων και φορέων, αφού απαγορεύεται, με κανονιστική απόφαση, η παραχώρηση δημοτικών αιθουσών για πολιτικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις! Επίσης, στην ίδια απόφαση ο δήμαρχος Στεργίου, η παράταξή του, αλλά και άλλοι πρόθυμοι δημοτικοί σύμβουλοι, ψήφισαν και αποφάσισαν ότι απαγορεύεται η πολιτική δράση σε όλους τους σχολικούς χώρους!

Ολοι αυτοί πήραν δυναμική απάντηση από μέλη και οπαδούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οποίοι απέκλεισαν το Δημαρχείο για 4 περίπου ώρες.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ΚΟΒ Μελισσίων και Πεντέλης επισημαίνουν: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να φιμώσει την πολιτική δράση και τη φωνή του ΚΚΕ, ιδιαίτερα σήμερα που η Ευρωπαϊκή Ενωση των μονοπωλίων, η τρόικα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου έχουν κηρύξει καθημερινό ανηλεή πόλεμο απέναντι στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα. Τους πειράζει η φωνή του ΚΚΕ, γιατί δεν χρησιμοποιεί προσωπεία, δεν παριστάνει τον ακομμάτιστο, δεν απευθύνεται πλαγίως στο λαό για να υιοθετήσει τα συνθήματά του. Με παρρησία και θάρρος έχει αποδείξει ότι λέει άφοβα όλη την αλήθεια και προτείνει διέξοδο προς όφελος του λαού».

«Καλούμε το λαό - τονίζει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση - να μη δείξει καμιά υποταγή στα τρομοκρατικά διλήμματα και τις απειλές του κεφαλαίου, της ΕΕ, της κυβέρνησης, να μην εγκλωβιστεί στα δικά τους διλήμματα και αδιέξοδα. Εχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την εμπειρία του. Εχει τη δύναμη με την οργάνωση και τη συμμαχία του, με ισχυρό ΚΚΕ, να προχωρήσει αποφασιστικά μπροστά για τη δική του εξουσία, με αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή οικονομία, να γίνει πραγματικά αφεντικό στον τόπο του και να συμβάλει καθοριστικά και ουσιαστικά στην πάλη των λαών της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου κατά της καταπίεσης των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

«Ανυπακοή και Αντεπίθεση γιατί με Ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό, υπάρχει λύση για την ανατροπή της βαρβαρότητας του καπιταλισμού που βιώνει σήμερα ο λαός. Για να ανοίξουμε το δρόμο για Λαϊκή Εξουσία, Λαϊκή Οικονομία, για το Σοσιαλισμό», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ