Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψάχνει σωτηρία στην ΕΕ...

Ρευστότητα για τις «μικρομεσαίες» αναζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), ζητώντας να ενεργοποιηθούν ή και να επεκταθούν για τις παλιές επιχειρήσεις τα σχετικά προγράμματα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Και για να δώσει... βαρύτητα στο λόγο του, επισημαίνει ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση σχεδιάζει μηχανισμούς ενίσχυσης της ρευστότητας για τις ΜΜΕ».

Σώπα! Κάνει τέτοιους σχεδιασμούς η ΕΕ και δεν το πήραμε χαμπάρι; Ε, τότε να πάψουν να ανησυχούν οι βιοτέχνες της Αθήνας και όλης της χώρας. Το μέλλον είναι... σίγουρο.

Να πάψουν να ανησυχούν όσοι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επειδή χρωστάνε στον ΟΑΕΕ. Οσοι δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ. Οσοι χρωστάνε νοίκια και ετοιμάζονται για το λουκέτο. Οσοι κάθονται στα γραφεία τους, αντί στις μηχανές, μέσα στα άδεια από εργαζόμενους συνεργεία, μηχανουργεία, ξυλουργεία...

Η ΕΕ σχεδιάζει μηχανισμούς ρευστότητας για τις ΜΜΕ και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ετοιμάζει... καλάθια για να βάλει μέσα τα λεφτά!

Είναι αφέλεια, ανοησία ή σκοπιμότητα; Με αυτή τη λογική, τη λογική της σωτηρίας μέσα από την... ΕΕ, απευθύνεται το Επιμελητήριο στα μέλη του, νομίζοντας ότι θα σώσει τους μικρούς ΕΒΕ, που η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, και μάλιστα ειδικά στις συνθήκες κρίσης, τους ξεκληρίζει.

Μήπως «ξέχασε» το ΒΕΑ τους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ, που υλοποιούνται ήδη, έχοντας φέρει εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, μικρούς αγρότες, συνταξιούχους και γενικά τα λαϊκά στρώματα και ολόκληρη τη χώρα στο χείλος του γκρεμού;

Ψάχνει σωτηρία στην ΕΕ και τους σχεδιασμούς της και το δηλώνει επίσημα σε ανακοινώσεις; Στην καλύτερη περίπτωση έχουν χαλάσει τα ρολόγια του ΒΕΑ. Στη χειρότερη, η ηγεσία του σπέρνει σκόπιμα αυταπάτες στα μέλη του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ