Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Πιάστηκε και ομολόγησε ο δράστης

Ενας 50χρονος, που συνελήφθη από την Ασφάλεια Καρδίτσας ως δράστης διαρρήξεων, ομολόγησε ότι ήταν αυτός που, στα τέλη του Μάρτη 2009, διέρρηξε και αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα από το Μουσείο «Χαρίλαος Φλωράκης», το οποίο λειτουργεί στο Παλιοζωγλόπι, τη γενέτειρα του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε παλαιοπωλείο που λειτουργεί στο Μοναστηράκι της Αθήνας, βρέθηκαν διάφορα κλοπιμαία τα οποία ο εν λόγω κατηγορούμενος, ως δράστης διαρρήξεων, αφαίρεσε από εκκλησίες των νομών Καρδίτσας και Ευρυτανίας. Ανάμεσά τους βρέθηκαν και λίγα από όσα εκλάπησαν από το Μουσείο, όπως παλιά φύλλα του «Ριζοσπάστη» και μερικά βιβλία, αλλά όχι τα προσωπικά αντικείμενα του Χαρίλαου Φλωράκη.

Το Μουσείο που βρίσκεται μέσα στο χωριό και πολύ κοντά στον Αϊ-Λιά, όπου είναι το μνήμα του Χαρίλαου Φλωράκη, δέχεται πάρα πολλές επισκέψεις ανθρώπων από διάφορες περιοχές της χώρας - αντιστασιακών, αλλά και πολλών νεολαίων - που θέλουν να έλθουν σε άμεση επαφή με την αγωνιστική διαδρομή του κομμουνιστή ηγέτη, αλλά και, γενικότερα, την ιστορία του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ