Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο ατύχημα με πολεμικό αεροσκάφος

Πολλά ερωτήματα και ανησυχίες προκαλούν τα ατυχήματα μαχητικών που εκδηλώθηκαν τις δύο προηγούμενες μέρες, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Χτες το μεσημέρι στις 13.24, ένα διθέσιο «Mirage 2000 BGM» έπεσε στη θάλασσα μεταξύ Φούρνων Ικαρίας και Σάμου, μετά από «κράτημα» του κινητήρα του. Τα δύο μέλη του πληρώματος χρησιμοποίησαν επιτυχώς το σύστημα εκτίναξης και περισυνελέγησαν από σκάφη του Λιμενικού και του Στρατού, που την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν αμφίβια άσκηση.

Το αεροσκάφος αυτό, που ήταν παραλαβής του 1988 και ένα από αυτά που είχαν εκσυγχρονιστεί σε «2000-5», εκτελούσε άσκηση χαμηλής ναυτιλίας σε συνδυασμό με εικονικές προσβολές πλοίων. Σημειώνεται πως προχτές στη Σούδα εκδηλώθηκε έκρηξη στον κινητήρα ενός ελληνικού «F-16», ωστόσο ο πιλότος κατάφερε να το προσγειώσει. Πριν από λίγες μέρες, στον Αραξο ένα άλλο «F-16» έχασε τον ένα τροχό του.

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι άσχετα με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υποστήριξης των αεροσκαφών, λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών αλλά και της μεγάλης μείωσης στο τεχνικό προσωπικό, κυρίως λόγω αποχωρήσεων. Πρόκειται για τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής και των κατευθύνσεων της συμφωνίας με την τρόικα, που προκειμένου να μη θιγούν οι εξοπλιστικές δαπάνες, ρίχνουν το βάρος των περικοπών στα λειτουργικά έξοδα και αγορές ανταλλακτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ