Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Απειλή και μήνυμα

«Είναι ο κ. Παπανδρέου έτοιμος να θυσιασθεί;» (!) αναρωτιέται η χτεσινή ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος». Το σχετικό άρθρο καταλήγει ως εξής:

«Εξω από την Ευρώπη τα πάντα είναι επισφαλέστερα, ακόμη κι αυτή η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μπορεί να κινδυνεύσει, αν αποφασίσουμε να λειτουργήσουμε αυτόνομα, χωρίς την όποια κάλυψη της ευρωπαϊκής ομπρέλας.

Υπό αυτή την έννοια, η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Παπανδρέου δεν μπορούν να έχουν επιφυλάξεις, ούτε αναστολές. Αντιθέτως, οφείλει να εξαντλήσει αντοχές και δυνατότητες, να πάρει τη μεγάλη απόφαση, να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να ηγηθεί προσπάθειας μακράς και επίπονης για τη σωτηρία της χώρας. Ακόμη κι αν γνωρίζει ότι θα θυσιασθεί».

*

Δύο παρατηρήσεις:

Πρώτον, είναι εμφανές ότι το «άστρο» της ΕΕ ξεθωριάζει. Τα «καλά» που έχει προσφέρει στην Ελλάδα δεν κρύβονται πλέον με τίποτα. Οι φίλοι της ΕΕ πρέπει, απ' ό,τι φαίνεται, να βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση, δεδομένου ότι αντί πλέον να μιλούν για τον «παράδεισο» της ΕΕ, καταφεύγουν στην κινδυνολογία και στην εσχατολογία. Θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό εκείνα τα περί «βυθισμού της Κύπρου», αν δεν υπέκυπτε στο «σχέδιο Ανάν». Τελικά, όπως διαπιστώνει κανείς κοιτώντας το χάρτη, η Κύπρος δε βυθίστηκε...

Δεύτερον, η προτροπή - και μάλιστα προερχόμενη από το συγκρότημα Λαμπράκη - προς τον πρωθυπουργό να «θυσιαστεί», αφού βέβαια πρώτα «εξαντλήσει αντοχές», συνιστά, ταυτόχρονα, απειλή και μήνυμα: Απειλή ότι εκείνο που σχεδιάζει η πλουτοκρατία είναι το θυσίασμα, η μέχρις εσχάτων εξάντληση των αντοχών της ελληνικής κοινωνίας. Μήνυμα ότι τα «μαγειρεία», ήδη, εργάζονται για επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ