Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στις 10 Μάρτη

Εντείνουν τη δραστηριότητά τους οι ταξικές συσπειρώσεις για την επιτυχία των συλλαλητηρίων

Την ώρα που κυβέρνηση, πλουτοκρατία, τρόικα, μαζί με τους συμμάχους τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αντεργατική επίθεση, συνθλίβοντας κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, οι ταξικές δυνάμεις, οργανώνουν την κλιμάκωση του αγώνα. Στις 10 Μάρτη και με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη), το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, διοργανώνουν συλλαλητήρια και μετατρέπουν αυτή τη μέρα σε ένα ακόμη βήμα, για την παραπέρα οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, στα μαγαζιά. Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νεολαίοι, τιμώντας τη Μέρα της Γυναίκας, στέλνουν ταυτόχρονα μήνυμα σε όσους σακατεύουν τη ζωή τους.

Η συγκέντρωση για τις 10 Μάρτη, έχει οριστεί στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Εντείνοντας και «βαθαίνοντας» τη δραστηριότητα που είχε αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα - και οδήγησε στην επιτυχημένη απεργία στις 23 Φλεβάρη - οι συσπειρώσεις, προχωρούν σε συσκέψεις, συζητήσεις και παρεμβάσεις μέσα στους χώρους δουλειάς. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν προγραμματιστεί οι εξής παρεμβάσεις:

  • Σήμερα, Πέμπτη 3 Μάρτη:

-- Ομιλία και συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΔ.

-- Περιοδεία στο Μαιευτήριο Μητέρα.

  • Αύριο, Παρασκευή 4 Μάρτη: Θα γίνει περιοδεία στην εταιρεία ΜΕΛΛΟΝ.
  • Την Τρίτη 8 Μάρτη:

-- Παρέμβαση στα εργοστάσια ΜΑΚΟΠΛΕΞ, ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, ELITE, ΦΕΙΔΑΣ, ΛΟΥΝΑ.

-- Στα εργοστάσια Μετάλλου ΧΕΡΟΥΒΙΜ και ΣΒΑΜΠΕ.

-- Στη ΜΑΡΦΙΝ, στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Συγγρού. Στην EXECUTIVE, στη FIRSTDATA, στην ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα στο Γέρακα και στην EUROBANK Καλλιθέας.

  • Την Τετάρτη 9 Μάρτη στην ΠΥΡΚΑΛ.
Σε όλη τη χώρα

Αντίστοιχη δουλειά, απλώνεται σε όλη τη χώρα. Ηδη, έχουν οριστεί οι εξής συγκεντρώσεις για τις 10 Μάρτη: Στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στις 6.30 μ.μ. Στη Μυτιλήνη, στην πλατεία Σαπφούς, στις 7 μ.μ. Στη Ζάκυνθο, στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, στις 6.30 μ.μ. Στη Χαλκίδα, στην πλατεία Αγοράς, στις 6.30 μ.μ. Στο Αλιβέρι, στο Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ. Στη Λιβαδειά, στις 7 μ.μ., στον πεζόδρομο. Στη Λαμία, στην πλατεία Πάρκου, στις 6.30 μ.μ. Στην Αμφισσα, στην πλατεία Λαού στις 7 μ.μ. Στην Ξάνθη στην κεντρική πλατεία, στις 6 μ.μ. Στην Κοζάνη, στην κεντρική πλατεία, στις 6 μ.μ. Στην Πτολεμαΐδα, στην κεντρική πλατεία, στις 6 μ.μ. Στην Κατερίνη, στο Συντριβάνι (Πλατάνι), στις 7 μ.μ.

Στη Μυτιλήνη, οι τοπικές Γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών, προχωρούν σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη μπροστά στον αγωνιστικό εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (Δαβάκη και Βαλαωρίτου, Μυτιλήνη).

Επιπλέον, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Αττικής οργανώνει σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση των γυναικών και όλων των εργαζομένων του κλάδου, την Κυριακή 13 Μάρτη, στις 11 π.μ., στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος ορ.).

Η Ομάδα Γυναικών Κολωνού - Σεπολίων, με πλατύ κάλεσμα που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες και αυτοαπασχολούμενες, στους νέους γονείς της περιοχής καλώντας τους να διεκδικήσουν, ανάμεσα στα άλλα, αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, κάλυψη όλων των αιτήσεων που γίνονται σε αυτούς, ώστε όλα τα παιδιά να γίνονται δεκτά χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να δημιουργηθούν νέοι και σύγχρονοι σταθμοί, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις(2022-03-05 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας(2014-03-08 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις για την επέτειο(2012-11-14 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα(2011-03-10 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα(2011-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ