Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ορκισμένοι εχθροί εργατών και ΕΒΕ

Σε ορκισμένους εχθρούς κάθε λαϊκής αγωνιστικής κινητοποίησης αναδεικνύονται οι ηγεσίες των ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΒΕΑ, συμπορευόμενες με το ΣΕΒ, ως «ακραιφνείς διώκτες» των απεργών. Οποιος κλάδος εργαζομένων στη χώρα μας διεκδικεί τα μισθολογικά, εργασιακά, τα ευρύτερα κοινωνικά - πολιτικά δίκαιά της, που καταπατούνται από την πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου, και απεργεί για το δίκιο του, οι κ.κ. Μίχαλος - Κασιμάτης - Κορκίδης και σία, σπεύδουν να τους καταγγείλουν, γιατί δήθεν με τους απεργιακούς αγώνες «πλήττεται η αγορά»...

Το ίδιο πράττουν και τώρα, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς γιατί, όπως λένε στις σχετικές ανακοινώσεις τους, «... οι επιχειρήσεις και οι πολίτες αυτής της χώρας είναι τα παράπλευρα θύματα της διαμάχης της κυβέρνησης με τις συντεχνίες» (ΕΒΕΑ), προσθέτοντας ότι «... αυτό που πραγματικά έχει μεγάλη σημασία είναι η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς...» (ΕΣΕΕ), καλώντας τέλος τους απεργούς να επιλέξουν «... άλλο τρόπο κινητοποιήσεων ειδικά για τις επόμενες 10 μέρες...» (ΓΣΕΒΕΕ). Κι όλα αυτά, επειδή, όπως υποστηρίζουν, εξαιτίας της απεργίας θα βάλουν λουκέτο οι μικρές επιχειρήσεις. Μέγα ψέμα από ορκισμένους εχθρούς των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολουμένων.

Γιατί οι μικρομεσαίοι έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες καταστρέφονται μαζικά από την κυβερνητική πολιτική, που ενισχύει τα μονοπώλια στον ανταγωνισμό, που με τη σειρά του ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους. Είναι η ίδια πολιτική που χτυπά και τους εργαζόμενους. Χτυπά τα λαϊκά στρώματα και τους ΕΒΕ μαζί σε συνθήκες κρίσης. Γι' αυτό οι ΕΒΕ να γυρίσουν την πλάτη στις συνένοχες, για την κατάσταση που έχουν περιέλθει, ηγεσίες ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ κλπ. Να συνειδητοποιήσουν ότι τα μνημόνια διαρκείας αφορούν το λαό συνολικά και είναι αυτά που πλήττουν και το δικό τους εισόδημα και όχι οι απεργίες και οι διαδηλώσεις. Η μόνη διέξοδος για τους μικρούς ΕΒΕ δεν είναι η παύση των απεργιών αλλά η έντασή τους και με τη δική τους μαζική συμμετοχή ενάντια στα μονοπώλια και την πολιτική που τα ενισχύει, κάτω από τις σημαίες της ΠΑΣΕΒΕ, μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ, για τη διεκδίκηση του κοινού τους δίκιου και κάλυψης όλων των αναγκών των οικογενειών τους, στη ρότα του άλλου δρόμου ανάπτυξης, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ