Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νερό στο μύλο της κυρίαρχης προπαγάνδας

Νερό στο μύλο της κυρίαρχης προπαγάνδας που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει και να παραπλανήσει τον λαό σχετικά με τα αίτια της καπιταλιστικής κρίσης, τους υπαίτιους και να συσκοτίσει τη διέξοδο απ' τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, ήρθε να ρίξει η ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδας. Την περασμένη Κυριακή αναγνώστηκε και μοιράστηκε στους ναούς φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου με τίτλο «Προς τον Λαό».

Μεταξύ άλλων αναφέρεται σ' αυτό: «Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας (...) είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας. Τα απαιτούν τα μέτρα αυτά οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων - δανειστών μας».

Σε άλλο σημείο, σιγοντάροντας επί της ουσίας την αντιλαϊκή πολιτική, αναφέρουν: «Ολες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ;». Δεν παραλείπουν να προσάψουν ευθύνες και στον λαό αναφέροντας: «Και από την άλλη πλευρά, ένας λαός, εμείς που λειτουργήσαμε ανεύθυνα. Παραδοθήκαμε στην ευμάρεια, στον εύκολο πλουτισμό, και στην καλοπέραση, επιδοθήκαμε στο εύκολο κέρδος και στην εξαπάτηση. Δεν προβληματιστήκαμε για την αλήθεια των πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ